[bvi]
  • Українська
  • English

У Покровському районі продовжується реалізація урядової програми «Доступні ліки»

11.03.2019 в 14:26

З метою зміцнення здоров’я мешканців району у Покровському районі діє урядова програма Доступні ліки», яка стартувала 1 квітня 2017 року. У рамках програми пацієнти за рецептом лікаря можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою препарати для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету 2 типу.

Пріоритетність надано лікуванню саме цих хвороб, так як саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя громадян та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Своє бажання прийняти участь у реалізації програми «Доступні ліки» у 2019 році на території району виразили такі аптеки, як ТОВ «Вітанія», ТОВ «Салюс Фарм» та ПП «Аквавіта плюс», з якими відділом охорони здоров’я Покровської райдержадміністрації укладено відповідні договори щодо відшкодування вартості лікарських засобів, включених до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, а це 261 препарат від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету 2 типу, 59 з яких безкоштовні, інші – з невеликою доплатою.

З початку 2019 року  програмою скористалися  1315 осіб, аптекам відшкодовано понад 96 тис.грн., сімейними лікарями виписано 4029 рецептів.

А вже з 1 квітня поточного року рецепти на медикаменти, які входять до до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, виписуватимуться в електронній формі, що дозволить громадянам отримувати ліки навіть в аптеці іншої області, якщо така аптека укладе угоду з Національною службою здоров’я України.

print