[bvi]
  • Українська
  • English

Триває інформаційно-роз’яснювальна робота з працівниками сфери сільського господарства

11.06.2020 в 15:36

До найбільш ризикових сфер діяльності щодо використання неоформленої зайнятості належить сфера сільського господарства. Станом на 01.06.2020 в нашому регіоні зареєстровано 178 суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері сільського господарства.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 17.02.2020 № 2313/0/1-20 «Щодо детінізації ринку праці та погашення заборгованості із заробітної плати» фахівці Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України проводять інформаційно – роз’яснювальні заходи, зокрема використовуючи скап – зв’язок, з керівниками і працівниками фермерських господарств, сільськогосподарських товариств з обмеженою відповідальністю, а також агрофірмами щодо неприпустимості  допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Звертаємось до найманих працівників, які свідомо йдуть на роботу без офіційного працевлаштування. Пам’ятайте, неофіційне працевлаштування та отримання заробітної плати у «конверті» позбавляють Вас гарантованого права на захист з боку держави у тому числі, права на отримання житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, права на пенсійне забезпечення та матеріальне забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності у разі відсутності страхового стажу.

Вкотре закликаємо роботодавців та громадян зробити крок назустріч  суспільству легалізувати найману працю та відмовитись від заробітної плати у «конвертах».

print