[bvi]
  • Українська
  • English

Результати роботи Покровського міського центру зайнятості Донецької області за січень 2020 року

06.02.2020 в 12:11

5 лютого 2020 року директор Покровського міського центру зайнятості Донецької області Микола Толмачов провів для представників засобів масової інформації брифінг на тему: «Надання послуг із сприяння зайнятості населення за січень 2020 року».
На початку заходу Микола Іванович ознайомив присутніх зі станом ринку праці та професійно-кваліфікованим складом зареєстрованих безробітних: «Протягом січня 2020 року на обліку перебувало 435 безробітних, з яких 133 особи працевлаштовано.
Станом на 01 лютого 2020 року в Покровському міському центрі зайнятості на обліку перебувало 372 безробітні особи». Також, директор зауважив, що розмір мінімальної заробітної плати та становить 4723 грн, розмір мінімальної допомоги по безробіттю складає 610 грн, мінімальна допомога по безробіттю для застрахованої особи складає 1630 грн, максимальна допомога по безробіттю – 8408 грн, прожитковий мінімум для працездатної особи складає 2102 грн.
Центр зайнятості надає роботодавцям широкий спектр послуг щодо відбору персоналу, Микола Толмачов наголосив на організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, на яких безробітні особи мають можливість ознайомитись з умовами роботи на місцях підприємства та отримати додатковий дохід. Так протягом січня 2020 року участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру прийняли 48 осіб.
За направленням центру зайнятості в січні 2020 року навчалося 33 безробітних, з них двоє безробітних належать до категорії внутрішньо переміщених осіб та одна особа належить до категорії учасників АТО. Усі безробітні навчалися під заявку роботодавців та були працевлаштовані.
У 2019 році розпочали роботу кар’єрні радники, які є індивідуальними консультантами осіб, котрі шукають роботу, та зареєстрованих безробітних у пошукуроботи, плануванні кар’єри та підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці, у т.ч. через залучення до системи професійного навчання впродовж життя.
Кар’єрні радники допоможуль клієнтам прийняти максимально вигідне рішення за наявних умов для того, щоб особа якнайшвидше змінила місце роботи, поверпнулася на ринок праці чи започаткувала власну справу.
Під час заходу присутніх також було проінформовано про можливість безкоштовно здобути робочу професію у Донецькому центрі професійно-технічної освіти Державного центру зайнятості, який проводить навчання на 14 ліцензованих професій. Найактуальнішими на сьогоднішній день є такі професії, як: кухар, овочівник озеленювач, перукар, швачка, продавець.
Також, Покровський МЦЗ запрошує професійно-технічні та вищі навчальні заклади освіти міста Покровська та Покровського району прийняти участь у конкурсному відборі навчальних закладів освіти Донецької області для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних Донецькою обласною службою
зайнятості на 2020 рік. Документи щодо участі у відборі закладів освіти надсилати до Донецького обласного центру зайнятості.
Проведення інформаційних заходів є важливою частиною роботи Покровського міського центру зайнятості Донецької області, адже широка поінформованість громадськості про діяльність служби зайнятості викликає довіру громадян та, як внаслідок, допомагає вирішувати питання зайнятості населення.

print