[bvi]
  • Українська
  • English

Результати роботи Покровського МЦЗ за січень-квітень 2021 року

12.05.2021 в 8:48

7 травня директор Покровського  міського центру зайнятості  Донецької області Тетяна Радченко провела брифінг на тему: «Надання соціальних послуг населенню, в тому числі внутрішньо переміщеним особам, протягом січня-квітня 2021 року».

«Протягом звітного періоду на обліку перебувало 1053 особи, з яких 130 осіб мають додаткові гарантії при працевлаштування», – розпочала директор Покровського міського центру зайнятості Тетяна Радченко.

За рахунок служби зайнятості здійснюється підготовка та перепідготовка зареєстрованих безробітних за професіями:  «кухар», «швачка», «озеленювач», «овочівник», «токар», «слюсар» та інші професії, які користуються попитом серед роботодавців. За звітний період послугою з профнавчання скористались 79 осіб, з яких 1 особа є учасником АТО та 2 – внутрішньо переміщені особи.

Станом на 1 травня на обліку перебувало 429 осіб. За освітньо-кваліфікаційним рівнем 38 % безробітних мають вищу освіту, 16% – неповну вищу, 33%- професійно технічну освіту та близько 30 осіб не мають освіти.

Головним пріоритетом служби зайнятості є працевлаштування безробітних, з початку року 525 осіб знайшли роботу за допомогою нашого центру зайнятості, а 66 працевлаштовано за квотою.

Вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження тісної співпраці служби зайнятості з роботодавцями, тому робота в цьому напрямку активно триває та на початок травня було зареєстровано більше 50 вакансій. Підприємства нашого міста потребують фахівців різної сфери: пекарів, продавців, водіїв, слюсарів, бухгалтерів, інженерів, медичних фахівців, працівників будівельної гірничої сфери.

Безробітні особи залучаються до оплачуваних громадських робіт та робіт тимчасового характеру. За звітний період до громадських робіт, які під час карантину 100відсотково фінансуються за рахунок роботодавців, було залучено 154 особи.

Проведення інформаційних заходів є важливою частиною роботи  Покровського міського центру зайнятості Донецької області, адже  широка поінформованість громадськості  про  діяльність служби зайнятості викликає довіру громадян та, як наслідок,  допомагає  вирішувати питання зайнятості населення.

print