[bvi]
  • Українська
  • English

Результати роботи Покровського МЦЗ Донецької області за січень-липень 2020 року

06.08.2020 в 15:30

5 серпня 2020 року директорка Покровського  міського центру зайнятості  Донецької області Тетяна Радченко провела для представників засобів масової інформації брифінг на тему: «Надання послуг із сприяння зайнятості населення за січень-липень 2020 року».

Станом на 1 серпня на обліку перебувало 918 осіб, за звітний період працевлаштовано 672 особи. На початок серпня в центрі зайнятості зареєстровано більше 50 вакансій. Підприємства нашого міста потребують фахівців різної кваліфікації. Актуальними професіями на сьогодні є водій автотранспортних засобів, кухар, електрик, оператор поштового зв’язку, бухгалтер, працівник з обслуговування будинків, вихователь дошкільного навчального закладу, продавці та спеціалісти харчової промисловості.

Зараз літо, і безробітні особи активно залучаються до оплачуваних громадських робіт та робіт тимчасового характеру. За звітний період 581 особа була залучена до громадських робіт, які під час карантину 100% фінансуються за рахунок роботодавців.

Виконуються роботи з:

  • упорядження меморіалів,пам’ятників;
  • благоустрою територій населених пунктів, об’єктів соціальної сфери та інші.

За направленням центру зайнятості в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості з початку року навчалося 107 безробітних, в тому числі особи, які проходили стажування на підприємствах. Усі вони були працевлаштовані. Покровським МЦЗ двічі на тиждень організовуються ZOOM-конференції за участі представників ДНЗ «Донецький центр професійно-технічної освіти ДСЗ», під час яких учасників ознайомлюють з умовами та строками навчання. До заходів ми залучаємо як зареєстрованих безробітних, так і зацікавлених осіб.

За рахунок служби зайнятості здійснюється підготовка та перепідготовка зареєстрованих безробітних за такими професіями: «манікюрник», «кухар», «швачка», «озеленювач», «овочівник», «касир торгівельного залу», «токар», «слюсар» та інші професії, які користуються попитом серед роботодавців. В період карантину пріоритетною формою навчання є дистанційна, з використанням сучасних технологій.

Служба зайнятості змінюється та покращує сервіси не лише для безробітних та шукачів роботи, але і для роботодавців. Наразі триває анкетування роботодавців щодо задоволеності надання послуг Державною службою зайнятості. Пропонуємо роботодавцям поділитися досвідом співпраці зі службою зайнятості, висловитися про послуги, якими користувалися, а також надати пропозиції щодо очікуваного вдосконалення послуг ДСЗ. Заповнити анкету можна на сайті  Державного центру зайнятості під активною кнопкою «Опитувальник роботодавця» .

Хочеться відмітити, що більше 1000 фізичних осіб-підприємців нашого міста та району, які є застрахованими особами, отримали фінансову допомогу по частковому безробіттю під час карантину.

Під час промови Тетяна Миколаївна звернула увагу на те, що на території Донецької області діє «Програма економічного розвитку східної України» за підтримки Данської Ради у справах біженців. Проекти, які плануються реалізувати Данською радою разом з партнерами, мають покращити умови життя місцевого вразливого населення та збільшити їхній дохід. Такими партнерами можуть стати приватні підприємства будь-яких форм реєстрації, об’єднання виробників сільськогосподарської продукції, комунальні підприємства та ін. Проектів декілька, ознайомитись з умовами та посилання на реєстацію можна знайти на офіційній сторінці Покровського міського центру зайнятості у мережі  Facebook(Фейсбук).

З 3 серпня Покровський міський центр зайнятості частково відновив прийом клієнтів безпосередньо у приміщенні центру за наявності підходящої роботи та дотримання умов карантинних заходів. За умови відсутності пропозицій підходящої роботи прийом клієнтів продовжується з використанням засобів дистанційної комунікації. Ви можете отримати відповіді на запитання щодо роботи служби зайнятості у режимі «online» – за допомогою сервісу «Skype», «Telegram», ZOOM, телефонного зв’язку та електронної пошти. Заяви для надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю здійснюються через засоби електронного зв’язку, електронного порталу «Дія» або через скриньку для прийому кореспонденції.

Обслуговування роботодавців у приміщенні Покровського МЦЗ повністю відновлено.

Наші спеціалісти завжди раді допомогти вам у пошуку роботи, підборі кваліфікованих кадрів, отриманні допомоги по частковому безробіттю.

print