[bvi]
  • Українська
  • English

Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану”

28.02.2022 в 15:49

🇺🇦Урядом України ухвалено постанову “Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану”, яка передбачає:

🔵 Якщо певний уповноважений банк не зможе здійснювати виплату пенсій та грошових допомог, то люди зможуть отримати належні їм виплати у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанку» як грошовий переказ без відкриття рахунку.

🟡Цей механізм за потреби запрацює автоматично, людині для отримання пенсії або допомоги необхідно буде звернутись до будь-якого відділення АТ «Ощадбанк» з паспортом та довідкою про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера).

🔵 Якщо людина отримує пенсію та/або грошову допомогу через АТ «Укрпошта» за місцем проживання, і вимушена була через небезпеку змінити фактичне місце проживання, то вона також зможе отримати їх у відділеннях АТ «Ощадбанку» як грошовий переказ без відкриття рахунку.

🟡Для цього їй необхідно звернутись до органів Пенсійного фонду України (якщо це одержувач пенсії) або до органів соціального захисту населення (якщо це одержувач грошових допомог).

🔵Звернутись до органів Пенсійного фонду України з цього питання можна особисто, за телефоном гарячої лінії чи через особистий електронний кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

🟡 Дітям з інвалідністю, яким виповнилося 18 років протягом дії воєнного стану, починаючи з лютого 2022 року, і які не встигли пройти обстеження і отримати висновок медико-соціальної експертизи про встановлення статусу особи з інвалідністю, виплата соціальної допомоги продовжується на період воєнного стану та на один місяць після дати його скасування.

📣Встановлено також можливість продовження строків виплати пенсій у разі виникнення обставин, що унеможливлюватимуть виплату у визначені дати.

👆Важливо знати, що Міністерство соціальної політики, Пенсійний фонд України, органи соціального захисту населення можуть перетелефонувати одержувачам для перевірки та уточнення відомостей, щодо зміни фактичного місця проживання, які надійшли з використанням засобів телекомунікаційного зв’язку чи через особистий електронний кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

#ГоловнеуправлінняПенсійногофондуУкраїнивДонецькійобласті #фінансування #пенсія #Донеччина #виплати #воєнний_стан
#Укрпошта

print