[bvi]
  • Українська
  • English

Повертаємо світло: ДТЕК продовжує працювати над відновленням електропостачання на Донеччині

13.06.2022 в 11:45

Учора через бойові дії сталося відключення ліній та обладнання НЕК «Укренерго», що призвело до знеструмлення півночі Донецької області. Фахівці ДТЕК Донецькі електромережі спільно з НЕК заживили понад 300 тисяч клієнтів на півночі області на час ремонту обладнання.

Ситуація в Донецькій області лишається дуже складною, особливо на півночі. Активні бойові дії тривають. І це призводить до ще більш масштабних пошкоджень електрообладнання та ліній. Так учора, у другій половині дня, понад 300 тисяч жителів Краматорського та Бахмутського районів Донецької області, включно з містами Краматорськ, Слов’янськ, Дружківка, Бахмут, Костянтинівка, залишилися без електропостачання через пошкоджене обстрілами обладнання НЕК «Укренерго». Фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося спільно із Укренерго організувати транзит на північ Донеччини та заживити понад 300 тисяч клієнтів на час ремонту.

Крім того, енергетики ДТЕК Донецькі електромережі відновили електропостачання для понад 2 тисяч родин Покровського району, домівки яких теж були знеструмлені внаслідок бойових дій.

Ми просимо мешканців з розумінням ставитися до проблем з електропостачанням, що можуть виникати через бойові дії. На жаль, обстріли територій продовжуються і від того страждає інфраструктура електромереж та зупиняється робота енергопідприємств.

Наразі без світла через бойові дії лишаються 312 населених пунктів Донецької області. Найскладніші напрямки – Слов’янський, Авдіївський, Мар’їнський, Торецький, Бахмутський та Великоновосілківський. Енергетики чекають на дозвіл від Збройних сил України, щоб розпочати ремонти.

Фахівці ДТЕК Донецькі електромережі безперервно працюють вже 109 добу та разом зі всіма службами робить все можливе для того, аби мешканці області мали вдома світло.

Якщо у вас немає світла просимо повідомляти до ДТЕК Донецькі електромережі. Для зв’язку з компанією використовуйте лише офіційні канали інформації. Фахівці ДТЕК Донецькі електромережі готові приймати ваші звернення та відповідати на всі запитання через дистанційні канали обслуговування: сайт ДТЕК Донецькі електромережі, сторінка компанії у Facebook, кол-центр +38 (093/096/099) 450 0 473; чат-боти у Viber або Telegram, які можна знайти по назві «ДТЕК Донецькі електромережі» та спільноти для ОСББ у Viber.

Ми працюємо 24/7, щоб електропостачання будинків та підприємств залишалося надійним.

ДОВІДКА

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

У компаніях Групи ДТЕК працюють 56 тисяч працівників.

У своїй Новій стратегії 2030 року Група ДТЕК зобов’язалася трансформувати бізнеси в більш екологічні, ефективні та технологічні, які у своїй діяльності керуються принципами ESG, та взяла на себе зобов’язання досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року.

Група ДТЕК – стратегічний інвестор в енергетичні активи в Україні та за кордоном. У 2021 році капітальні вкладення Групи ДТЕК склали 23,4 млрд грн, податкові відрахування – 31, 9 млрд грн.

Група ДТЕК будує нову енергетику України.

100% Групи ДТЕК належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

print