[bvi]
  • Українська
  • English

Покровсько – Добропільське управління: про основні зміни з питань оподаткування суб’єктів господарювання юридичних та фізичних осіб – на семінарі в м. Добропіллі

25.01.2019 в 15:36

Фахівцями Добропільських підрозділів Покровсько – Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області 25.01.2019 проведено семінар для платників податків за участі представників Добропільського ОУПФУ Донецької області.

Представники фіскальної служби ознайомили бухгалтерів підприємств і організацій та фізичних осіб – підприємців (далі – ФОП) з останніми змінами податкового законодавства.

Фахівці звернули увагу платників на новації податкового законодавства, які запроваджено з 01 січня 2019 року у зв’язку з набранням чинності  Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

На семінарі також були розглянуті актуальні питання подання річної податкової звітності юридичних осіб та ФОП, адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, податку на доходи фізичних осіб та  соціальної пільги.

Приділено увагу кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2018 році, яка розпочалась з 01.01.2019 і триватиме до 01 травня 2019 року. Крім цього, розглянуто питання і права на податкову знижку та акцентовано увагу на легалізації трудових відносин і відповідальності за порушення законодавства про працю.

Окремим питанням було розглянуто питання своєчасної сплати узгоджених податкових зобов’язань та негативні наслідки у разі  несвоєчасної сплати або несплата таких зобов’язань. Платники отримали роз’яснення щодо процедури отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, що контролюються органами ДФС.

Представник Добропільського ОУПФУ нагадала загальні правила формування місячної та річної звітності страхувальників по ЄСВ та звернула увагу на найбільш поширені помилки при її складанні.

Фахівці акцентували увагу присутніх на  переваги використання інформаційно-телекомунікаційних систем ДФС України «Електронний кабінет» та веб – порталу електронних послуг ПФУ.

Протягом семінару обговорювались проблемні питання, присутні отримали відповіді від фахівців фіскальної служби  на свої запитання.

Серед учасників була розповсюджена друкована продукція на податкову тематику.

print