[bvi]
  • Українська
  • English

Підготовка до зими: шахтарі ДТЕК видобули понад 16 млн. тонн вугілля

04.10.2019 в 15:33

За 9 місяців цього року шахтарі ДТЕК Енерго добули 16,5 млн тонн вугілля. Це паливо забезпечить стабільну роботу теплових електростанцій компанії і всієї енергосистеми в осінньо-зимовий період.

«Успішне проходження опалювального періоду – завдання №1 для всіх енергетичних компаній. ДТЕК, як представник теплової генерації, накопичує запаси вугілля на складах теплоелектростанцій до початку зими, – розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. – Наш пріоритет – вітчизняне паливо. Шахти ДТЕК Енерго щомісяця видобувають 1,8 млн тонн вугілля. Таких показників вдається досягти завдяки наполегливій праці наших шахтарів і постійним інвестиціям у вуглевидобуток».

До кінця року гірники ДТЕК Енерго планують видобути понад 23 млн тонн вугілля.

Крім того, компанія законтрактувала 388 тис. тонн вугілля газової марки з Колумбії. Через планові ремонти блоків АЕС і зниження виробництва ГЕС і ВДЕ, теплова генерація повинна виробити більше електроенергії, ніж планувалося, тому компанія змушена була імпортувати вугілля марки Г.

 

Довідка

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії – 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування – 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

print