[bvi]
  • Українська
  • English

ПЕНСІЇ ЗА ВІКОМ — ПРИЗНАЧЕННЯ АВТОМАТИЧНЕ

08.07.2020 в 14:48

 

Згідно з Указом Президента України №837/2019 від 08.11.2019 Пенсійний фонд України запровадив нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсій. Такий сервіс вже доступний на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

Автоматичне призначення пенсії – сервіс Пенсійного фонду, який дозволяє призначити пенсію автоматично при досягнені пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих громадянами. Сервіс автоматичного призначення надає можливість подати усю необхідну для призначення пенсії інформацію заздалегідь — без будь-яких часових обмежень.

Підставою для автоматичного призначення пенсії є подання особою через Вебпортал анкети-заяви та згоди на застосування такого механізму, засвідченого персональним кваліфікованим електронним підписом.

За результатами опрацювання анкети – заяви користувач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС повідомлення, засобами вебпорталу та через мобільний додаток.

Варто зазначити, що впровадженню нової електронної послуги передує якісна робота з оцифрування паперових трудових книжок. З вимогами до подання скан-копій трудової книжки можна ознайомитись за посиланням https://www.pfu.gov.ua/ks/259266-vymogy-do-podannya-skan-kopij-trudovoyi-knyzhky/.

print