[bvi]
  • Українська
  • English

Освіта на основі життєвих навичок в контексті НУШ

14.01.2019 в 13:12

З метою навчання вчителів початкових класів з питань інтеграції освіти на основі життєвих навичок з курсу «Я досліджую світ» до програмного забезпечення Нової української школи в межах реалізації проекту «Безпечна і дружна до дітей школа» 09-10 січня 2019 року відбувся тренінг для вчителів 1та 4 класів Покровського району Донецької області. Протягом двохденного тренінгу Безрук Ольга Петрівна, методист з навчальних дисциплін та виховної роботи комунальної установи «Районний методичний кабінет» Покровської районної ради та вчителі початкових класів Покровського району проаналізували ключові компоненти компетентнісного навчання в контексті НУШ.

Методист ознайомила учасників тренінгу з особливостями підходів і методів компетентнісного навчання у початковій школі, продемонструвала навчально-методичне забезпечення  до викладання інтегрованого курсу  «Я досліджую  світ» (1 клас) і курсу «Вчимося жити разом» (за програмою предмета «Основи здоров’я» для 2-4 класів) і презентувала фрагменти уроків  за тематичним тижнем «Зимові свята». У практичній частині заходу вчителі початкових класів, об’єднавшись у групи, створили і представили фрагменти тематичних тижнів для учнів 1-го класу за курсом  «Я досліджую світ».

У підсумковому блоці обговорили завдання по впровадженню компетентнісного навчання у своєму закладі освіти та ресурси щодо самоосвіти вчителів на Порталі превентивної освіти.

 

print