[bvi]
  • Українська
  • English

Оголошено «СЕЗОН ТИШІ»

16.04.2021 в 14:30

Шановні мешканці Покровського району!

Згідно з частиною 5 статті 39 Закону України «Про тваринний світ»  повідомляємо, що у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня оголошується так званий «СЕЗОН ТИШІ» – період, протягом якого забороняється проведення заходів, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

Суворо забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою, спричиняти шумові хвилі та турбувати тварин:

– пальбу,

– проведення вибухових робіт, феєрверків,

– санітарного вирубування лісу,

– використання моторних маломірних суден,

– проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Згідно статті 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення вимог охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин винні особи зобов’язані будуть сплатити штраф: громадяни – від 510 до 850 гривень, а посадові особи – від 850 до 1190 гривень. За невжиття заходів щодо запобігання загибелі диких тварин, погіршення середовища їх перебування та умов міграції або добування диких тварин, які зазнають лиха, загрожує штраф у розмірі від 850 до 1190 гривень.

Гучний шум може злякати тварин, порушити їх розпорядок дня, зірвати знайомство шлюбних пар у чотириногих мешканців лісів. Шуми негативно впливають і на гніздування пернатих у цю пору.

Цей природоохоронний захід, впроваджений до виконання в Україні на законодавчому рівні, сприяє відтворенню популяції звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни.

У Покровській районній державній адміністрації закликають громадян бути свідомими та зважати на вимоги щодо охорони середовища перебування диких тварин!

Закінчується «СЕЗОН ТИШІ» 15 червня.

Також зауважуємо,що з метою створення сприятливих умов для природного відтворення риби та інших водних біоресурсів під час нерестового періоду на природних водоймах законодавством заборонено ведення промислового та любительського рибальства у місцях нересту водних біоресурсів, а також добування водних біоресурсів на час ходу риби на нерест і на період ікрометання.

Покровська районна державна адміністрація просить дотримуватись вимог законодавства України про тваринний світ та уникати проведення заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою для тваринного світу!

print