[bvi]
  • Українська
  • English

Люби та знай свій рідний край!

16.09.2019 в 11:06

Люби та знай свій рідний край! Під таким девізом у Центральній районній бібліотеці пройшов конкурс юних знавців історії Покровського району. Мета цього заходу була привернути увагу до історії свого рідного краю – Покровського району,бо варто берегти пам’ять свого рідного краю.
Участь у конкурсі приняли 17 дітей віком від 13 до 17 років,що мешкають у Покровському районі.

Підтримати учасників українськими піснями завітав народний вокальний ансамбль «Каlina Ukraine» Новотроїцького центру культури та дозвілля.

Активно виборювали призові місця учасники у 9-ти конкурсах. У конкурсі «Що ви знаєте про кургани на території Покровського району?» відповіді учасників змістовно доповнила краєзнавець Людмила Василівна Терпелюк.

Проаналізувавши творчі роботи  конкурсу есе на тему «Чому треба знати історію рідного краю?», краєзнавець Діана Петрівна Білоконь визначила три найкращих роботи,за які переможці отримали найвищий бал.

Про кожного учасника можна сказати “переможець”,але все ж таки треба було визначити трьох переможців і це для журі було важка делема. Тож, переможцями конкурсу стали:1 місце – Карабут Настя с. Срібне;2 місце – Бессонов Андрій с.Котлине; 3 місце – Шерстобітова Наталія, с.Новоолександрівка.

Часом ми забуваємо про те, що є спадкоємцями та продовжувачами свого роду, що кожен з нас – ланка в безперервному ланцюгові життя, простягнутому з минулого в майбутнє, від наших предків до наших нащадків. Дуже важливо зберегти пам’ять про те, звідки походить людина та хто були її пращури. Для цього бібліотекарі Покровського району зібрали родовідні дерева,які були представлені на виставці «Мій родовід – мій край».

Недарма люди кажуть, що той хто не знає минулого, не матиме и майбутнього.

Ми бажаємо всім пам’ятати історію своєї родини, свого рідого краю та своєї країни.

print