[bvi]
  • Українська
  • English

Круглий стіл з департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації

22.01.2022 в 11:18

21 січня 2022 року перший заступник голови Покровської райдержадміністрації Володимир ЗАМОТАЄВ разом із начальником відділу з питань екології Інною КОВАЛЕНКО та головним спеціалістом з питань екології Олександром ТАРАСЬЄВИМ прийняли участь у засіданні круглого столу в режимі онлайн.

Круглий стіл організовано департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації для обговорення концептуального бачення розвитку системи управління відходами в Донецькій області, що буде покладено в основу проєкту Регіонального плану управління в Донецькій області на період до 2030 року.

Під час заходу заступник начальника відділу поводження з відходами департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації Марина ТИНОР доповіла про сучасний стан системи управління відходами в регіоні та концептуальне бачення її подальшого розвитку.

Також обговорили наступні питання:
✔️Поділ території Донецької області на кластери відповідно до методики, визначеної наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 10.09.2021 №586.
✔️Оптимальна інфраструктура кластеру.
✔️Можливості механізму співробітництва територіальних громад при вирішенні питань поводження з відходами.
✔️Основні проблемні питання при поводженні з промисловими та іншими відходами.
✔️Пропозиції до проєкту регіонального плану управління відходами.
Окрему увагу приділили проблемі розроблення схем санітарного очищення населених пунктів, укрупнених до кластерів.

print