[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

09.05.2023 в 15:00
ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
10.05.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.
Перелік за посиланням – https://bit.ly/3nFvz7k
Возможно, это изображение текст
09 травня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсійних виплат травня та страхових виплат.
На пенсійні виплати спрямовано 1481,4 млн грн.
Пенсії через банківські установи профінансовано по 09 травня, через відділення поштового зв’язку профінансовано по 14 травня.
На пенсійні виплати військовослужбовців спрямовано 168,9 млн грн.
На субсидії та пільги за квітень 2023 року спрямовано 45,9 млн грн.
На страхові виплати спрямовано 225,7 млн грн (в тому числі 6,9 млн грн на оплату лікарняних).
Возможно, это изображение деньги и текст
Листок непрацездатності – це документ, сформований програмними засобами Електронного реєстру листків непрацездатності на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність, створеного лікарем у закладі охорони здоровя.
Такий листок непрацездатності дає право на звільнення від роботи у зв’язку з непрацездатністю та призначення матеріального забезпечення застрахованій особі в разі тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів.
Органами Пенсійного фонду України здійснюється ведення Електронного реєстру листків непрацездатності.
Станом на 01.05.2023 Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області сформовано 524,3 тис. електронних листків непрацездатності.
Дані сформованого листка непрацездатності відображаються в електронному кабінеті страхувальника та в особистому кабінеті пацієнта на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua.
Як перевірити формування е-лікарняного онлайн – дивіться за посиланням https://bit.ly/3NOc6M9
Возможно, это изображение текст
Згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» № 2262-XII військовослужбовці за наявності встановленої вислуги на військовій службі мають право на пенсію за вислугу років.
До таких військовослужбовців належать особи, які перебували на військовій службі, службі в органах внутрішніх справ, Національній поліції, Національному антикорупційному бюро України, Службі судової охорони, державній пожежній охороні, Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України, органах і підрозділах цивільного захисту, податковій міліції, Бюро економічної безпеки України чи Державній кримінально-виконавчій службі України, та деякі інші особи, які мають право на пенсію за цим Законом.
Основна умова для призначення пенсії – звільнення військовослужбовців зі служби.
 Для таких осіб передбачено три види пенсій:
– за вислугу років (незалежно від віку, за наявності вислуги 25 років і більше; при досягненні на день звільнення зі служби 45-річного віку, за наявності 25 років і більше страхового стажу, з яких не менше 12 років 6 місяців становить військова служба або служба в органах внутрішніх справ);
по інвалідності (якщо вона настала під час проходження служби незалежно від віку);
у разі втрати годувальника (призначається непрацездатним членам сім`ї, які були на утриманні військовослужбовців, дітям, батькам і дружині/чоловікові).
Важливо! Зберігається право на пенсію військовослужбовців у разі їх призову на військову службу.
Пенсії військовослужбовців обчислюються з розміру грошового забезпечення, враховуючи відповідні оклади за посадою, військове звання, процентну надбавку за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення.
Розміри пенсій залежно від їх виду складають:
– за вислугу років – 50-70% грошового забезпечення, залежно від тривалості вислуги;
по інвалідності – 40-100% грошового забезпечення, залежно від групи та причини інвалідності;
у разі втрати годувальника – 30-70% на одного утриманця, залежно від причини смерті.
 Заяви про призначення пенсії за вислугу років та по інвалідності особам, звільненим зі служби, подаються до органів Пенсійного фонду через уповноважені структурні підрозділи.
Заяву про призначення пенсії у разі втрати годувальника можна подати через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду – https://portal.pfu.gov.ua/.
Перелік документів, необхідних для призначення пенсії та допомоги, визначено Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до цього Закону, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 30.01.2007 № 3-1.
Возможно, это изображение текст
11 травня 2023 року з 10.00 до 11.00 відбудеться “Пряма телефонна лінія” начальника управління з питань виплати пенсій ЛЯШОВОЇ Наталії Олександрівни за телефоном 068 868 65 66.
Дивіться графік «прямої телефонної лінії» керівництва та керівників структурних підрозділів Головного управління за посиланням https://bit.ly/41msxUz.
Возможно, это изображение 1 человек и текст «пряма телефонна линя начальника управлння 3 питань виплати пенсий ляшовой натал DEF 11 травня 2023 року 3 10.00 до 11.00 MNO +38 (068) 868 пфу фонд пенсийний украни 66 головне управлиння пенсйного фонду украёни в донецький област»
print