[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

06.05.2023 в 17:00
ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ
06.05.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.
Перелік за посиланням – https://is.gd/kTdiY0
Возможно, это изображение текст
05 травня 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсійних виплат травня та страхових виплат.
На пенсійні виплати спрямовано 1044,1 млн грн.
Пенсії через банківські установи профінансовано по 07 травня, через відділення поштового зв’язку профінансовано по 11 травня.
На пенсійні виплати військовослужбовців спрямовано 168,9 млн грн.
Субсидії та пільги за квітень 2023 профінансовано в повному обсязі.
На страхові виплати спрямовано 223,2 млн грн (в тому числі 4,5 млн грн на оплату лікарняних).
Возможно, это изображение деньги и текст
Електронна трудова книжка – це цифровий аналог паперової трудової книжки.
Цей зручний і доступний сервіс від Пенсійного фонду України дозволяє подавати через вебпортал електронних послуг скановані копії паперових трудових книжок, інших документів, які підтверджують трудову діяльність працівника.
Наявність електронної трудової книжки зменшує ризики пошкодження чи втрати документа.
Скановані копії паперових трудових книжок можуть подаватися як роботодавцем, так і самим працівником.
Відомості про трудову діяльність обліковуються в Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Від дати набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» № 1217-IX (10.06.2021) працівники і роботодавці мають п’ять років для оцифрування трудових книжок.
З часу запровадження сервісу «Електронна трудова книжка» на вебпорталі електронних послуг Фонду https://portal.pfu.gov.ua/ (з грудня 2019 року) подано більше 162,3 тис. сканованих паперових трудових книжок для проведення оцифрування та переведення їх в електронну форму.
Дивіться покрокову інструкцію із завантаження сканкопії трудової книжки для оцифрування на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за посиланням https://bit.ly/3YeDaXv та відеоінструкцію – https://bit.ly/3RIy0As
Возможно, это изображение текст «електронна трудова книжка 3 моменту набрання чинност 10 червня 2021 року закону украйни вi̇д лютого 2021 року № 1217-IX "про внесення 3мi̇н до деяких законодавчих aKTİB украйни щодо облку подано трудово" дяльност працвника" електронний форми portal.pfu.gov.ua 130,3 тис. сканкопий трудових книжок 3 них: страхувальниками застрахованими особами 41,7 тис. 3 часу впровадження cepBicy сканованих паперових трудових книжок для трудова книжка" на порталя електронних "електронна 162, послуг пфу (3 грудня 2019) подано бльше тис. проведення оцифрування та переведення ix електронну форму пфу украйни пенсйний 88,6 тис. головне управлиння пенсйного фонду украёни в донецький област»
Перелік сервісних центрів
Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області
Відділ обслуговування громадян №1 (сервісний центр) – м.Краматорськ, вул. Героїв Небесної сотні, 23 (УСЗН); вул.Сіверська, 54 (відділення “Ощадбанку”), вул. Паркова, 30 (відділення “Приватбанку” №11)
Відділ обслуговування громадян №2 (сервісний центр) – м. Слов’янськ, пл. Соборна, 3; вул. Університетська, 58 (відділення ПриватБанку)
Відділ обслуговування громадян №3 (сервісний центр) – м. Лиман, вул. Лесі Українки, 20а
Відділ обслуговування громадян №4 (сервісний центр) – м. Дружківка, вул. Ярослава Мудрого, 40
Відділ обслуговування громадян №5 (сервісний центр) – м.Костянтинівка, вул.Ціолковського, 25; вул. Ціолковського, 27 (відділення ПриватБанку)
Відділ обслуговування громадян №6 (сервісний центр) – м.Покровськ, вул. Центральна, 154
Відділ обслуговування громадян №7 (сервісний центр) – м.Селидове, вул.Героїв праці, 6
Відділ обслуговування громадян №7 (сервісний центр) – м.Новогродівка, вул.Центральна, 19 (Будинок дитячої творчості)
Відділ обслуговування громадян №8 (сервісний центр) – м.Добропілля, пр.Шевченка, 15 (будівля УСЗН); м-рн Молодіжний, 3 (відділення ПриватБанку)
Відділ обслуговування громадян №8 (сервісний центр) – смт. Олександрівка, вул. Самарська, 5
Відділ обслуговування громадян №9 (сервісний центр) – м. Курахове, пр-т Запорізький, 42 (відділення Ощадбанку)
Відділ обслуговування громадян №10 (сервісний центр) – м. Мирноград, вул.Центральна, 13
Відділ обслуговування громадян №13 (сервісний центр) – м. Торецьк, вул.Маяковського, 2а
Отримуйте фахові консультації за телефонами «гарячої лінії» – https://bit.ly/3HJAREK
Користуйтеся онлайн-сервісами Пенсійного фонду України – https://portal.pfu.gov.ua
Возможно, это изображение текст
ПЕНСІЇ ЗА ВІКОМ особам, які працювали або проживали на територіях радіоактивного забруднення, призначаються із ЗМЕНШЕННЯМ пенсійного віку на 1-13 років. Тривалість страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком, зменшується на кількість років зменшення пенсійного віку (у підсумку страховий стаж не може бути менше 15 років):
*учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС:
-вік виходу на пенсію зменшується на 5, 8 або 10 років, в залежності від часу та тривалості роботи в зоні відчуження;
за наявності стажу на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників (у чоловіків – 10 років і більше, у жінок – 7 років 6 місяців і більше) пенсійний вік додатково зменшується на 3 роки;
за наявності стажу роботи з шкідливими і важкими умовами праці за Списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників (у чоловіків – 12 років 6 місяців і більше, у жінок – 10 років і більше) пенсійний вік додатково зменшується на 1 рік;
*потерпілим від Чорнобильської катастрофи:
-вік виходу на пенсію зменшується від 1 до 10 років, в залежності від зони радіологічного забруднення, де проживала/працювала особа та тривалості проживання/роботи;
за наявності стажу на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників (у чоловіків – 10 років і більше, у жінок – 7 років 6 місяців і більше) пенсійний вік додатково зменшується на 2 роки;
за наявності стажу роботи з шкідливими і важкими умовами праці за Списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників (у чоловіків – 12 років 6 місяців і більше, у жінок – 10 років і більше) пенсійний вік додатково зменшується на 1 рік.
Розмір пенсії за віком обчислюється за загальними правилами відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та залежить від тривалості страхового стажу особи та величини її заробітної плати.
ПЕНСІЇ ПО ІНВАЛІДНОСТІ призначаються особам з інвалідністю, яким встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, в розмірі відшкодування фактичних збитків із заробітку за роботу в зоні відчуження у 1986-1990 роках або із заробітної плати, визначеної з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати (обчисленої за формулою).
З 01.03.2023 мінімальні розміри пенсії по інвалідності не можуть бути нижчими: для I групи – 8187,48 грн, II групи – 6549,98 грн, III групи та дітей з інвалідністю – 5048,95 грн.
ДОДАТКОВА ПЕНСІЯ, розмір якої залежить від належності особи до відповідної категорії постраждалих, встановлюється до державних пенсій за віком або по інвалідності :
*особам, що належать до категорії 1:
з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС: особам з інвалідністю I групи – 474,5 грн; II групи – 379,6 грн; III групи – 284,7 грн; ▫️для інших осіб з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою: особам з інвалідністю I групи – 341,64 грн; II групи – 227,76 грн; III групи – 170,82 грн;
*особам, що належать до категорій 2 – 4:
особам, що належать до категорії 2 – 170,82 грн;
особам, що належать до категорії 3 – 113,88 грн;
особам, що належать до категорії 4 – 56,94 грн;
*дітям з інвалідністю, а також хворим внаслідок Чорнобильської катастрофи на променеву хворобу – 170,82 грн.
РОЗМІР МІНІМАЛЬНОЇ ПЕНСІЙНОЇ ВИПЛАТИ, незалежно від закону, згідно з яким призначалась пенсія, для осіб з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС з 01.03.2023 не може бути нижче:
для осіб з інвалідністю І групи – 13376,21 грн,
для осіб з інвалідністю ІІ групи – 10700,97 грн,
для осіб з інвалідністю ІІІ групи – 8025,73 грн.
У разі смерті годувальника, який належав до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, непрацездатним членам сім’ї призначається пенсія у зв’язку з втратою годувальника.
Якщо годувальник був учасником ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, розмір пенсії у зв’язку з втратою годувальника може обчислюватись із заробітку, одержаного годувальником за роботу в зоні відчуження у 1986–1990 роках, або із заробітної плати, визначеної з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати (обчисленої за формулою).
Нет описания фото.
print