[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

30.03.2023 в 13:41

ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ

30.03.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.

Перелік за посиланням – https://bit.ly/3KiPXDJ

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області інформує:

Фінансування пенсій за березень завершено.

На пенсійні виплати спрямовано 4895,0 млн грн.

Крім того станом на 29 березня профінансовано:

193,0 млн грн. – на субсидії та пільги;

220,7 млн грн – на страхові виплати (в тому числі 26,8 млн грн на оплату лікарняних).
#ГоловнеуправлінняПенсійногофондуУкраїнивДонецькійобласті #фінансування #пенсії #субсидіїпільги #страховівиплати

Відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам проводиться з урахуванням не менш як 24-х місяців страхового стажу після призначення пенсії або з урахуванням менше 24 місяців страхового стажу, але якщо після призначення пройшло не менше 2-х років.

Подати заяву на перерахунок пенсії по стажу працюючим пенсіонерам можна через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Щоб скористатися сервісом, необхідно зайти на вебпортал електронних послуг Фонду (https://portal.pfu.gov.ua/) та в розділі «Щодо пенсійного забезпечення» обрати вкладку “Заява на перерахунок пенсії“.

Після ознайомлення з інструкцією на сторінці заяви потрібно:

обрати територіальний орган Пенсійного фонду України «Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області» та вид перерахунку «ч.4 статті 42»;

заповнити необхідні поля заяви та завантажити заздалегідь підготовлені скановані копії паспорта та ідентифікаційного коду;

проставити позначку щодо надання згоди на обробку персональних даних;

сформувати заяву та перевірити внесені дані;

підписати заяву КЕП та надіслати її до Пенсійного фонду для подальшого опрацювання.

Результат обробки звернення можна переглянути у вкладці «Мої звернення».

Звертаємо увагу, що перерахунок пенсійних виплат здійснюється з урахуванням даних про страховий стаж з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на підставі поданих страхувальниками звітів про сплату єдиного внеску.

Відеоінструкція «Як подати заяву на перерахунок пенсії по стажу працюючим пенсіонерам» доступна за посиланням  https://www.youtube.com/watch?v=e7EZwxg3Aps.

Запитували? Відповідаємо!
Наша родина – члени особистого селянського господарства. Чи можемо ми розраховувати на страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності?

Так, можете за певних умов.
Члени особистого селянського господарства мають право на страхові виплати за умови сплати страхових внесків не менше ніж мінімальний страховий внесок – 22% від мінімальної заробітної плати (з 01 січня 2023 року мінімальний розмір заробітної плати в Україні становить 6700 грн.).

Більше важливої інформації з питань пенсійного забезпечення,  на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області: фейсбук-сторінка – https://www.facebook.com/dn.pfy, телеграм-канал – https://t.me/PensFond_dn

28 березня 2023 року фахівці фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області відвідали села Брусівка і Старий Караван Лиманської громади.

Місцеві жителі, які звернулись з питаннями щодо пенсійного забезпечення та житлових субсидій, отримали консультації, а також були поінформовані про способи отримання послуг та про можливість консультуватися із спеціалістами Головного управління за окремими номерами телефонів:
+38 091 910 13 50,
+38 095 348 10 05

Слідкуйте за нашими новинами, отримуйте корисну інформацію – підписуйтесь на Фейсбук-сторінку  https://www.facebook.com/dn.pfy та Телеграм-канал  https://t.me/PensFond_dn Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

print