[bvi]
  • Українська
  • English

Інформація з питань пенсійного забезпечення громадян та діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

09.02.2023 в 11:03

У зв’язку з розширенням функцій, Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області оголошує акредитацію представників засобів масової інформації для включення до бази розсилки анонсів подій, важливих повідомлень та інформації, що стосується діяльності Фонду

Акредитація триватиме до 15 лютого 2023 року.

Заповнити форму заяви на акредитацію необхідно за посиланням:
https://forms.gle/cnvQF2kVLdvdsJWh7

Копії документів, що посвідчують особу, яка акредитується, та засвідчують її професійну належність, необхідно додатково надіслати на електронну адресу: inform26@dn.pfu.gov.ua, зазначивши в темі листа назву ЗМІ та ПІБ журналіста.

За додатковою інформацією звертайтесь за номером: +380 (99) 744 56 48.

РОЗСЛІДУВАННЯ ТА ОБЛІК НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ, ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА АВАРІЙ НА ВИРОБНИЦТВІ: ВАЖЛИВО ЗНАТИ

Відповідно до вимог статей 22 та 23 Закону України «Про охорону праці» в Україні запроваджено розслідування та облік нещасних випадків і професійних захворювань на виробництві.

Вимоги до організації та проведення розслідування нещасних випадків визначено чинним «Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337.

Протягом трьох робочих днів після формування матеріалів розслідування роботодавець повинен надіслати їх:
 територіальному органу Держпраці за місцем настання нещасного випадку та/або гострого професійного захворювання (отруєння), а у разі події (аварії, катастрофи тощо) під час руху транспортних засобів усіх видів – за місцем реєстрації підприємства (установи, організації);
 Держпраці (у разі проведення спеціального розслідування);
 Національному науково-дослідному інституту промислової безпеки та охорони праці для проведення аналізу стану виробничого травматизму та аварій на виробництві, розроблення відповідних профілактичних заходів щодо запобігання їм (у разі проведення спеціального розслідування);
 лікарю-профпатологу за місцезнаходженням підприємства (установи, організації), їх об’єктів, на яких сталося гостре професійне захворювання (отруєння);
 територіальному органу Пенсійного фонду України за місцем реєстрації підприємства (установи, організації);
 органу поліції (у разі настання нещасного випадку та/або гострого професійного захворювання (отруєння), що призвели до тяжких (у тому числі з можливою інвалідністю потерпілого) чи смертельних наслідків, смерті працівника під час виконання ним трудових (посадових) обов’язків);
 іншим підприємствам (установам, організаціям), представники яких брали участь у проведенні розслідування (у разі необхідності).
Потерпілому, членам його сім’ї чи уповноваженій ними особі надається акт за формою Н-1 разом з документами.

Згідно з Порядком, прихованим нещасним випадком на виробництві вважається той, про який роботодавець, потерпілий або працівник, який його виявив, не повідомив у встановлений Порядком строк відповідним органам та установам, та/або нещасний випадок, розслідування якого не проведено комісією підприємства (установи, організації).

Чинним законодавством передбачено адміністративну відповідальність за порушення встановленого порядку повідомлення (надання інформації) про нещасний випадок на виробництві, а саме – накладення штрафу від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю, та фізичних осіб, які не мають статусу підприємців та використовують найману працю.

Бережіть себе та своїх близьких! Заощаджуйте свій час та користуйтеся онлайн-сервісами вебпорталу не виходячи з дому!

Термін подання об’єднаної податкової звітності за IV квартал 2022 року – 0️⃣9️⃣.0️⃣2️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣. Встигни!
08 лютого 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій лютого для пенсіонерів області.

На пенсійні виплати спрямовано 1211,4 млн грн.

Пенсії через банківські установи профінансовано по 08 лютого включно.

Пенсії через відділення поштового зв’язку профінансовано по 14 лютого включно.

Пенсії військовослужбовців профінансовано в повному обсязі.

#ГоловнеуправлінняПенсійногофондуУкраїнивДонецькійобласті #фінансування #пенсія #Донеччина #виплати #ВПО

08 лютого 2023 року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області профінансовано страхові виплати внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

На виплати за соціальним страхуванням спрямовано 201,4 млн грн (в тому числі 6,3 млн грн на оплату лікарняних).

#ГоловнеуправлінняПенсійногофондуУкраїнивДонецькійобласті #фінансування #страховівиплати #Донеччина #виплати #ВПО

ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ

09.02.2023 на території Донецької області працюватимуть наступні поштові відділення, де можливо отримати пенсійні виплати, субсидії, пільги та страхові виплати.

Перелік за посиланням – https://bit.ly/3YCzI8E.

print