[bvi]
  • Українська
  • English

Як запобігти батьківським стереотипам?

31.01.2020 в 14:46

29 січня в Покровському міському центрі зайнятості Донецької області відбулось чергове засідання Клубу свідомого батьківства «Навігатор успіху». Тема зустрічі – «Профорієнтири вдалого вибору професії» – актуальна для будь якої родини, де дитину хвилює питання професійного самовизначення.
Чи завжди праві батьки, наполягаючи на отриманні дитиною виключно вищої освіти, незважаючи на її схильності? Невже є необхідність у навчанні за престижною професією, якщо вона не буде затребувана на ринку праці?
Дискутували дуже жваво, тому що, як вказує досвід, батьки, як і діти, часто відчувають розгубленість, опинившись сам на сам з цими проблемами.
Фахівці з профорієнтації надали інформацію про стан регіонального ринку праці, перспективи зростання попиту на ті чи інші професії. Батьки отримали корисні поради та мали нагоду взяти участь у виконанні психологічних вправ «Подорож» та «Рука долі» з метою усвідомлення наслідків випадкового вибору
професії, запобігання батьківських стереотипів щодо професійного визначення дитини.
Засідання Клубу пройшло у дружній невимушеній обстановці, яка сприяла відвертому спілкуванню та обговоренню наболілих батьківських питань.

print