[bvi]
  • Українська
  • English

ЕЛЕКТРОННА ТРУДОВА КНИЖКА – ЗРУЧНИЙ СЕРВІС  ДЛЯ  КОЖНОГО

28.01.2021 в 16:25

Одним із зручних і доступних для кожного дистанційних онлайн-сервісів, які пропонує Пенсійний фонд, є можливість переглянути відомості про свою трудову діяльність в електронній трудовій книжці.

Тут відображатиметься інформація про трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця та про сплачені страхові внески з 1998 року. Застраховані особи та роботодавці також зможуть надавати інформацію про трудову діяльність до 1998 року у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом. Відтак, у разі втрати паперової трудової книжки не потрібно буде витрачати час на відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі.

Доступ до електронної тудової книжки можливий на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України або використовуючи електронний підпис: https://portal.pfu.gov.ua.

В Особистому кабінеті Вебпорталу, в меню ліворуч, обираєте пункт «Електронна трудова книжка» (якщо на сторінці немає відповідного пункту, натисніть ПІБ у верхньому меню Вебпорталу). Тут Ви зможете ознайомитись із записами у своїй електронній трудовій книжці та подати інформацію про періоди трудової діяльності, відсутні в реєстрі застрахованих осіб.

ВІДСКАНОВАНА ТРУДОВА КНИЖКА МОЖЕ БУТИ ПОДАНА:

-застрахованою особою через персональний кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду;

-роботодавцем через кабінет страхувальника на вебпорталі Пенсійного фонду, з обов’язковою згодою особи на обробку персональних даних.

ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО СКАН-КОПІЙ:

  1. Скан-копія повинна бути кольорова
  2. Необхідно робити скан-копії всіх заповнених сторінок трудової книжки у хронологічному порядку.
  3. Скан-копії мають бути чіткі та відображати всі реквізити документа (назва документа, серійний номер, дата видачі, печатки, підписи, ПІБ власника) та безпосередньо самі записи (рекомендована роздільна здатність при скануванні —300 dpi);
  4. Формат зображення має бути .jpg або .pdf;
  5. Розмір кожного файлу не має перевищувати 1 Мб.

ТАКОЖ ДОВОДИМО ДО ВІДОМА, ЩО ПАПЕРОВА ТРУДОВА КНИЖКА ПОВИННА БУТИ ОФОРМЛЕНА ВІДПОВІДНО ВИМОГАМ ІНСТРУКЦІЇ ПРО ПОРЯДОК ВЕДЕННЯ ТРУДОВИХ КНИЖОК ПРАЦІВНИКІВ ВІД 29.07.1993 №58.

 Користуйтеся онлайн-сервісами Пенсійного фонду в період карантину, не виходячи з дому, в будь який зручний для Вас час!

print