[bvi]
  • Українська
  • English

До уваги суб’єктів господарювання!

20.09.2021 в 16:56

Доводимо до відома, що постановою Кабінету Мінстрів України від       13 вересня 2021 року № 954 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р. № 677» затверджено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби CОVІD-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби CОVІD-19.

Зокрема, ухвалені зміни набирають чинності з 20 вересня 2021 року і передбачають, що CОVІD-сертифікат матиме дві опції (так звані «жовтий» або «зелений») та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від гострої респіраторної хвороби CОVІD. Отже, «жовтий»  сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» – про повний курс.

У  разі встановлення в області:

  • «жовтого» рівня епідемічної небезпеки дозволено розміщення відвідувачів та проведення масових заходів у закладах громадського харчування, розважальних закладах (нічних клубах) за наявності у всіх учасників та відвідувачів (крім неповнолітніх) та 80% персоналу «жовтих» або «зелених» CОVІD-сертифікатів;
  • «червоного» рівня епідемічної небезпеки скасовано заборону на роботу закладів громадського харчування з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, але натомість дозволено приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування, торговельного і побутового обслуговування населення, діяльність ринків за умови наявності у всіх учасників та відвідувачів (крім неповнолітніх) та 100% персоналу «зелених» CОVІD-сертифікатів.

 

З повним текстом постанови можливо ознайомитись на сайті Кабінету Міністрів України.

 

print