[bvi]
  • Українська
  • English

До уваги потенційних учасників програми Danida Business Finance в Україні

06.08.2021 в 10:34

 

  1. Міністерство розвитку громад та територій України, відповідно до Порядку відбору проектів, пов’язаних з розвитком та модернізацією місцевої інфраструктури, які підлягають фінансуванню згідно з Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 липня 2021 року № 711 «Про затвердження Порядку відбору проектів, пов’язаних з розвитком та модернізацією місцевої інфраструктури, які підлягають фінансуванню згідно з Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні» (далі – Порядок), пропонує надати заяви про участь у відборі проектів за формою, що додається.
  2. Відповідно до вимог Порядку заяви про участь у відборі проектів подаються обласними, Київською міською державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання (далі – Заявник).

Разом із заявою про участь у відборі проектів подається:

– довідка місцевої держадміністрації/виконавчого органу сільської, селищної, міської ради щодо суб’єкта;

– інформаційна довідка у довільній формі;

– довідка про відсутність заборгованості з платежів/витяг з інформаційної системи ДПС щодо стану розрахунків суб’єкта господарювання з бюджетом та цільовими фондами.

У разі подання Заявником більше одного проекту до заяви про участь у відборі додається перелік проектів, які пропонуються для реалізації в рамках Програми, з урахуванням вимог Порядку за формою, що додається.

  1. У відборі беруть участь проекти, які відповідають таким вимогам:
  • реалізуються:

– у сферах централізованого теплопостачання, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення;

– на території України, крім тимчасово окупованих територій, а також прилеглих до них територій;

  • відповідають:

– Указу Президента України від 12 січня 2015 року № 5 «Про Стратегію сталого розвитку «Україна — 2020» та Указу Президента України від 30 вересня 2019 року № 722 «Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року»;

– ознакам комерційної неокупності відповідно до пункту 6 Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні (далі – Рамкова угода);

  • орієнтовна сума проекту становить не менше ніж 13,5 млн. євро.
  1. Умови фінансування: в рамках Програми можуть фінансуватися проекти, де орієнтовна сума комерційного договору на один проект становить, але не обмежується, 100 мільйонів євро. Окремі проекти, вартість яких становить менше ніж 13,5 мільйона євро, не підлягають фінансуванню в рамках Програми, окрім окремо погоджених випадків.

Danida Business Finance здійснюється відповідно до Угоди Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) про керівні принципи надання офіційних експортних кредитів (консенсуальний договір). Відповідно до Угоди ОЕСР обсяг пільгових умов у рамках обумовленої допомоги на реалізацію окремих заходів має становити мінімум 35 %.

Позики надаватимуться на таких умовах:

– позики будуть безвідсотковими;

– позики надаються у доларах США або євро;

– строк погашення позик – до 10 років;

– сума позики може покривати 100 % суми комерційного договору.

Субсидія від Danida Business Finance поширюється на:

– процентні витрати у період будівництва;

– процентні витрати у період погашення;

– експортну премію;

– банківську маржу;

– стартовий грант у разі якщо вищезазначені витрати не становлять 35 % суми комерційного договору.

Детальна інформація про фінансові та інші умови Програми викладена у додатку 2 «Загальні положення для кредитних договорів, загальні умови і організація діяльності з надання субсидій у вигляді відсоткових виплат в рамках Програми зі змішаного кредитування країн, що розвиваються» до Рамкової угоди, що є її невід’ємною частиною.

  1. Заяви про участь у відборі проектів з додатковими матеріалами необхідно податив строк до 24-00 за київським часом 31 серпня 2021 року на електронні адреси: danidaprojects@gmail.com та anhelovol@minregion.gov.ua.
  2. За додатковою інформацією звертатись:

Ангелов Олег Леонідович: +38044 207 18 55;

Береза Віктор Андрійович: +38044 207 18 66

Детальніше на сайті Мінрегіону  –  https://bit.ly/3fUx2j5

 

print