[bvi]
  • Українська
  • English

Для стабільного електропостачання ДТЕК Донецькі електромережі відремонтував майже 270 кілометрів електромереж

30.07.2021 в 8:02

Описание: релиз 1.jpg

З початку 2021 року ДТЕК Донецькі електромережі відремонтував 268 км ліній електропередачі, 637 трансформаторних підстанцій, розчистив 290 кілометрів трас під повітряними лініями. Все це дозволило зменшити кількість аварій і забезпечити жителів області більш стабільним і надійним електропостачанням.

 

«ДТЕК трансформує бізнес, впроваджуючи європейські стандарти обслуговування клієнтів. Ми оновлюємо мережі та енергетичну інфраструктуру регіону для того, щоб вдома у кожного клієнта були світло і комфорт. У 2021 році ми плануємо виконати ремонт 509 кілометрів ліній електропередачі, 464 трансформаторних підстанцій та розподільчих пунктів, 193 підстанцій високої напруги. Фахівці компанії вже виконали половину від запланованого на рік обсягу робіт», – розповів генеральний директор ДТЕК Донецькі електромережі Олексій Дегтярьов.  

 

Виконання планових ремонтів – запорука стабільного функціонування всієї енергосистеми області. Ремонтна кампанія передбачає обслуговування, поточний та капітальний ремонт обладнання, заміну і відновлення старих і зношених елементів мережі. Зокрема ремонт, заміну або обслуговування трансформаторів, вимикачів, роз’єднувачів, кабельних і повітряних ліній, електроопор, обрізку дерев під лініями електропередачі тощо. Завдяки своєчасному проведенню ремонтних робіт, зменшується кількість аварій, отже у клієнтів рідше непередбачувано зникає світло.
До кінця року фахівці ДТЕК Донецькі електромережі виконають ремонт і обслуговування силових трансформаторів, трансформаторних вводів, комплексних розподільних пристроїв, системи вентиляції на 91 високовольтних підстанціях.

 

На мережах середньої та низької напруги відремонтують:

–          257 трансформаторних підстанцій та розподільчих пунктів;

–          308 км повітряних ліній;  

–          5 км кабельних ліній.

 

Також буде розчищено понад 40 кілометрів трас повітряних електричних мереж від чагарників та порослі дерев. А значить, ці лінії стануть більш безпечними та надійними.

 

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

У Новій стратегії 2030 ДТЕК зобов’язався трансформувати бізнес в більш екологічний, ефективний і технологічний, керуючись принципами ESG. Стратегічна мета – досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. Для цього створена краща експертиза в галузі, щоб впроваджувати інновації та нові технології, створювати нові напрямки бізнесу і реалізувати масштабну програму цифрової трансформації.

У ДТЕК працює 60 тисяч співробітників. Підприємства ДТЕК визнані кращими роботодавцями України за рейтингами міжнародної аудиторської компанії EY і ділових видань України.

У 2020 році капітальні вкладення ДТЕК склали 12 млрд грн, податкові відрахування – 21 млрд грн.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

print