[bvi]
  • Українська
  • English

День Української Державності

28.07.2022 в 8:00

Шановні земляки!

28 липня у День хрещення Київської Русі відзначається  свято – День Української Державності.

Точкою  відліку Української Державності ми вважаємо рік заснування Києва,  столиці Київської Русі – України, яку недаремно називають містом, де все починається. Тут починалося православ’я, тут взяла початок старослов’янська мова, правонаступницею якої є сучасна українська мова. Тут почалась і наша Державність.

Ми – спадкоємці Державності, яка існувала понад тисячу років тому. Ми – молода родина зі славетної династії Київської Русі – України. З роду засновників. Роду хрестителів. З хороброго роду. Мудрого роду. Козацького роду.  Ми  нащадки  могутньої  країни,  яка  була  центром  Європи.

Завдання кожного із нас – створити  міцний фундамент, щоб ні в кого  не було найменших бажань зазіхати на Українську Державність і українську історію.  Ми  всі повинні боротися за єдність Української Державності і української нації.

У День Української Державності від усієї душі щиро зичимо вам, шановні земляки,  миру та злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, благополуччя і достатку у ваших оселях, мудрості і успіхів у справах та починаннях заради процвітання нашої незалежної України та добробуту її народу!

Слава Україні!

райдержадміністрація, районна рада

print