[bvi]
  • Українська
  • English

День слов’янської писемності і культури

24.05.2023 в 9:02

Дорогі земляки!

24 травня Україна відзначає День слов’янської писемності і культури.                  Цього дня ми вшановуємо братів-подвижників Кирила та Мефодія, які дали слов’янському світу алфавіт, заклавши тим самим основи церковнослов’янської писемності та фундамент усіх слов’янських літератур.

Кожна культура, мова є безцінним надбанням людства, дзеркалом, яке відображає душу народу, його історію, звичаї, уподобання. Беручи витоки зі слов’янської, українська писемність не втратила з нею спільних рис, але стала самобутньою, різнобарвною та етнічно збагаченою. Вона подарувала світові безліч геніальних та неперевершених зразків писемності.

Мова, скарби літератури і культури слов’ян – це те, що нас об’єднує.              Письмове та друковане слово запалює в серцях людей світлі й щирі почуття, допомагає кожному з нас доторкнутися до глибин мудрості та здобути знання.

Слов’янські культурні традиції мають гідне продовження в наш час. Письменники, митці, учені, які представляють нашу державу у світі, сприяють зміцненню міжнародних гуманітарних контактів. Мовна культура – важлива складова розвитку людини. Лише любов до власної історії, плекання та примноження культурної і духовної спадщини свого народу є рушійною силою морального та духовного розвитку будь-якого суспільства.

Сьогодні особливо важливо берегти свою мову та культуру, аби вона не зникла та не розчинилась серед інших. Мова – це ще одна наша зброя у протистоянні ворогу.

З нагоди Дня слов’янської писемності і культури бажаємо усім миру, злагоди, толерантності та благополуччя!

Слава Україні!

райдержадміністрація,

районна рада

print