[bvi]
  • Українська
  • English

День пам’яті та примирення жертв Другої світової війни

08.05.2022 в 8:00

Шановні співвітчизники!

Сьогодні, у День пам’яті та примирення, ми згадуємо усіх борців з нацизмом, завдяки яким стала можливою перемога Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.

Внесок українського народу в ту перемогу був одним з визначальних.                                У складі різних армій українці разом з іншими націями звільнили Європу і світ від антилюдської ідеології, яка знищувала все навколо, обґрунтовуючи це ідеями расової зверхності.

В День пам’яті та примирення ми мусимо відкинути всі ідеологічні нашарування, які протягом багатьох років роз’єднували наше суспільство, маємо подивитись об’єктивно на перебіг історичних подій та усвідомити, що попри різні політичні погляди учасників тих буремних років об’єднувала одна мета – визволення рідної землі від ворога.

Низько схиляємо голови і віддаємо шану кожному Українському героєві, що в час воєнного лихоліття боровся за визволення рідної землі від тоталітарних загарбників. Пам’ять про кожного воїна, кожну жертву і кожного рятівника України є і буде для нашого народу вічною і нероздільною.

райдержадміністрація, районна рада

print