[bvi]
  • Українська
  • English

Тренінг: «Конфлікт – мистецтво взаємодії».

27.02.2020 в 10:17

27 лютого практичним психологом Покровського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для старшокласників Новоекономічної ЗОШ проведено заняття з елементами тренінгу, тема якого – «Конфлікт – мистецтво взаємодії».

Основна мета тренінгу: поглибити знання учнівської молоді в області конфліктології, сприяти формуванню позитивного ставлення до людей; мотивувати бажання оволодіти навичками конструктивного спілкування й соціальної взаємодії; навчити раціонально і послідовно діяти в конфліктних ситуаціях.

Підлітки ознайомились із стилями поведінки людей у конфлікті, та за допомогою самодіагностики визначили свій власний стиль. Завдяки практичним вправам прийшли до розуміння наявності різних «правильних» точок зору в конфлікті. На прикладі вправи «Склянка води» наочно побачили, як невміння контролювати емоціями впливає на взаємодію з оточуючими. Переглянувши мультиплікаційний фільм «Папуга Кеша» встигли активно подискутувати щодо стилів поведінки героїв під час конфліктної ситуації; шляхів конструктивного вирішення конфлікту та недопущення повторної ситуації у майбутньому.

Закріпили отримані знання та навички ефективного вирішення конфліктів  приготувавши «Коктейль від гніву», рецепт якого презентувала кожна підгрупа учасників наприкінці тренінгу.

Сподіваємось що опановані вміння та навички допоможуть підліткам розумно діяти у конфліктних ситуаціях та не допускати їх посилювання.

print