[bvi]
  • Українська
  • English

3 грудня 2021 року голова Покровської райдержадміністрації Андрій Бондаренко прийняв участь у засіданні круглого столу з обговорення актуальних питань здорового шкільного харчування, впровадження нового чотиритижневого сезонного меню, а також щодо профілактики правопорушень та попередження домашнього насильства, який відбувся під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної.

04.12.2021 в 13:45

Учасниками заходу були також представники структурних підрозділів ОДА, представники громад та представники Покровської райдержадміністрації: заступник голови райдержадіністрації Володимир Колосов, начальник відділу соціальних питань управління по взаємодії з органами місцевого самоврядування Покровської райдержадміністрації Світлана Макарова. Юлія Костюніна зазначила, що у зв’язку з процесами децентралізації, що відбулися в області, головна роль у вирішенні питань захисту дитинства належить територіальним громадам. Цьому має сприяти ефективна робота служб у справах дітей щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних та наближених до сімейних форм виховання.

«Донецька область сьогодні є лідером у створенні молодіжних центрів, хабів. Платформи та коворкінги успішно працюють не тільки в містах, а також активно розвиваються в маленьких населених пунктах області. Але такі центри – це не тільки можливість для молоді розділити дозвілля з іншими, задовольнити свої інтереси та розвинути власні таланти. Вони повинні стати осередками просвітницької роботи з питань запобігання домашнього насильства, навчати молодь, як діяти при його вчиненні, знайомити з органами, які співпрацюють за вказаним напрямом», – наголосила заступник очільника області.

Вона підкреслила, що у державній політиці питання освіти та здоров’я – украй важливе, одне із ключових, а реформування системи освіти є пріоритетним завданням для фахівців різних ланок, адже Нова українська школа – це, перш за все, простір здоров’я, який сприяє гармонійному всебічному розвитку дітей.

Зокрема, одним із невідкладних заходів реанімації системи шкільного харчування є впровадження оновленого чотиритижневого сезонного меню в закладах загальної середньої освіти. Сьогодні на Донеччині майже третина закладів загальної середньої освіти готова перейти на оновлене чотиритижневе сезонне меню. З 1 січня 2022 року всі заклади освіти повинні перейти на нове меню відповідно до Норм харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Нагадаємо, налагодження і поліпшення шкільного харчування визначене Національною стратегією розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі, схвалене Указом Президента України від 25.05.2020 №195/2020 та здійснюється за ініціативою та під патронатом дружини Президента України Олени Зеленської.

print