[bvi]
  • Українська
  • English

Як залишатися помітним та уникнути небезпеки на знеструмлених вулицях

06.12.2022 в 12:47

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

ПАМ’ЯТКА НАСЕЛЕННЮ

Ворог цілеспрямовано б’є по об’єктах енергетики. Після ударів без світла можуть лишитися цілі населені пункти чи райони, тривають віялові відключення світла. У темряву поринають не тільки домівки, але й дороги.
Вимкнення світла можуть застати вас будь-де, тому варто підготувати себе та свою сім’ю до того, що вам доведеться рухатися вулицями в темряві. Будьте обережні та уважні! Варто пам’ятати, що у знеструмленому
населеному пункті вас буде важко побачити водіям. Тому треба бути готовим до уникнення небезпеки. Ліхтарик. Найпростіший і найдоступніший спосіб подати сигнал автівці про те, що ви переходите дорогу — це ліхтарик. Він є майже на усіх телефонах, в іншому випадку, можна придбати кишеньковий на батарейках.
Яскравий одяг. Світлий чи яскравий одяг теж є непоганим елементом для вашої безпеки ввечері. Білий, жовтий, блакитний та яскраво-зелений кольори найкраще підійдуть у таких випадках. Окрім того, зараз є можливість придбати вбрання, яке має світловідбиваючі вставки: куртки, взуття та інший одяг, який буде видно в темряві. Це не настільки надійний спосіб, як ліхтарик, але водії малогабаритних транспортних засобів мали б вас побачити.
Світловідбиваючі жилетки. Вони недорогі і є доволі зручними у використанні. Такі жилетки можна швидко вдягти, а потім зняти. Також вони підійдуть як дорослим, так і дітям.

Наліпки та світловідбивальні аксесуари. Використуйте флікери у будь- якому вигляді: браслети, наліпки, стрічки, брелоки, жилети або рефлективний одяг. Особливо корисними вони будуть для дітей. Світловідбивальні стікери можна наліпити на сумки, рюкзаки, одяг. Світловідбивальні аксесуари –
браслети, стрічки, стрічки чи брелоки – треба обирати великі, понад 15 см. Знайти їх можна у магазинах зі спорттоварами. Наявність таких елементів на одязі пішоходів значно підвищує безпеку дорожнього руху.
Щодо домашніх тварин. Також не варто забувати про ваших улюбленців. Тваринам для вулиці краще обирати нашийники з нейлоном, які світяться в темряві.
Особливу увагу приділити дітям! Не залишайте дітей без контролю, проведіть з ними бесіду щодо безпечної поведінки в темряві.

Підготовлено: ДУ «ДОНЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ
ХВОРОБ МОЗ УКРАЇНИ»

print