[bvi]
  • Українська
  • English

Використання арт-терапії у роботі практичного психолога

07.09.2020 в 8:35

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Одним із основних напрямків діяльності Покровського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є надання психологічних послуг. Так на базі Центру функціонує кабінет психологічної допомоги де, на безоплатній основі, можна отримати послуги практичного психолога мешканцям Покровського району.

Основним напрямком в роботі практичного психолога Центру, – Редькіної Катерини Леонідівни, є Арт-терапія, а саме: казкотерапія, інтуїтивне малювання, пісочна терапія, робота з глиною, мандалою,  метафоричними асоціативними картами та ін. Адже ці методи роботи з дітьми та підлітками зарекомендували себе як самі найефективніші.

Арт-терапія дозволяє розвинути приховані ресурси і є прекрасним інструментом емоційної саморегуляції і управління настроєм; це спосіб розвинути емпатію, творчість дає можливість розуміти і себе і інших. Арт-терапія додатково сприяє формуванню позитивної самооцінки і позитивного ставлення до навколишнього світу; розвиває сенсорні здібності; впливає на естетичний розвиток; надає можливість для вираження агресивних почуттів у соціально – прийнятною манері; дозволяє працювати з думками і почуттями, які здаються непереборними (втрати, смерть, перенесені травми і насильство, страхи, внутрішні конфлікти, спогади дитинства, сновидіння) також малювання фарбами або ліплення є безпечними способами розрядки напруги.

«Телефон довіри», за яким можна записатися на консультацію до практичного психолога: (066)178-20-64.

 

print