[bvi]
  • Українська
  • English

Верифікація даних. Про що потрібно повідомляти Пенсійний фонд

23.07.2020 в 8:53

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Фахівцями Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України  постійно  проводиться верифікація особистих даних отримувачів пенсій, які містяться в електронних пенсійних справах. Простіше кажучи, верифікація – це порівняння інформації, отриманої від пенсіонерів та даними усіх можливих інформаційних систем, реєстрів, баз даних.

Підставою проведення такої перевірки є Закон України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування ”, а саме стаття 16, відповідно до якої застрахована особа зобов’язана повідомляти територіальні органи Пенсійного фонду про зміну даних, що вносяться до її персональної облікової картки в системі персоніфікованого обліку та Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, протягом 10 днів з моменту їх виникнення.

Отримувачі пенсії, у разі виникнення таких обставин повинні повідомити та надати оригінали та копії таких документів:

  • у разі отримання нового зразка паспорту громадянина України — ІД картка
  • у разі отримання нового паспорту у разі викрадення або втрати старого
  • у разі зміни Прізвища, Ім’я та По-батькові (надається новий паспорт громадянина України, свідоцтво про шлюб або інший документ на підставі чого відбулися зміни)
  • в разі зміни місця реєстрації (прописки) або при знятті з реєстрації.

Несвоєчасне надання коректних даних або інформації про особисті зміни – це підстави до призупинення виплати пенсії до з’ясування обставин та встановлення підстав для її поновлення.

Додатково повідомляємо, що необхідно також повідомляти органи Пенсійного фонду в наступних випадках:

  • у разі зарахування або звільнення з роботи – надається трудова книжка та її копія , а також заповнюється бланк заяви щодо перерахунку пенсії,
  • для отримувачів пенсії по втраті годувальника, яким виповнилося 18 років також необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду з оригіналами та копіями Паспорту громадянина України та карткою платника податків щодо переведення виплати пенсії на своє ім’я.

Звертаємо увагу! Несвоєчасне надання даних про особисті зміни – це ухилення від виконання обов’язків, визначених чинним законодавством

print