[bvi]
  • Українська
  • English

Участь в обласному семінарі «Сільська бібліотека в житті громади: стратегічне партнерство»

13.06.2019 в 10:39

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Сьогодні, бібліотека є складовою частиною громади, як центр задоволення потреб громади у публічній інформації, як інформаційний посередник між владою та громадою.

13 червня бібліотечні фахівці із 9 районів та 3 областей Донецької області взяли участь в обласному семінарі «Сільська бібліотека в житті громади: стратегічне партнерство», який відбувся в оновленому приміщенні Покровської Центральної районної бібліотеки. На семінар були запрошені Радченко Т.М., заступник голови Покровської районної державної адміністрації, Червінчак Н.М.,начальник відділу культури Покровської районної державної адміністрації,Сахарова К.М.,заступник голови Територіального центру соціального обслуговування Покровського району, Овсяник Л.В.,вчитель української мови та літератури Миколаївської ЗОШ, Кордюков В.В.,краєзнавець, Члена Науково-історичного об’єднання «Спадщина»,Бабич Т.В.,заступник голови Покровської районної Громадської організації ветеранів війни та праці,Марченко І.М.,завідувач  відділу науково-методичної роботи та бібліотечного маркетингу обласної  бібліотеки для дітей м.Маріуполь, Мельник Л.М., заступник  директора Центральної міської публічної бібліотеки м.Краматорська,голова Донецького відділення Української бібліотечної асоціації.

На початку семінару всіх учасників привітав народний вокальний ансамбль «Каlina Ukraine» Новотроїцького центру культури та дозвілля хвилюючою,душевною піснею «Україно моя».

Відкрила семінар Радченко Т.М., яка в своїх промовах освітила значимість спільної роботи влади, громади і бібліотеки.

Про імідж сільської бібліотеки, як осередку спілкування місцевої громади, культурного та духовного розвитку людини розповіла Червінчак Н.М..

Директор комунального закладу «Покровська районна централізована бібліотечна система», Літвінова Н.О. акцентувала увагу на основних напрямках роботи бібліотек в громадах в умовах сьогодення.

Також,в ході семінару своїм досвідом і напрацюванням поділилися: Мартиненко М.І.,голова громадської організації «Джерело»,завідувач Лисівської сільської бібліотеки – філії, яка висвітила роботу громадської організації та бібліотеки;Площанська І.М.,завідувач Срібненьської сільської бібліотеки-філії,розповіла, що Срібненьська сільська бібліотека-філія – є платформою для культурного розвитку громади; Туктаєва Т.І., бібліотекар Красноярської сільської бібліотеки-філії,розкрила аспекти краєзнавчої діяльність бібліотеки в житті громади.

А ось,  шляхи співпраці з партнерами бібліотеки були розкриті в виступами Сахарової К.М.,заступника голови Територіального центру соціального обслуговування Покровського району,Овсяник Л.В.,вчителя української мови та літератури Миколаївської ЗОШ,Кордюкова В.В.,краєзнавця, Члена Науково-історичного об’єднання «Спадщина»,Бабич Т.В.,заступника голови Покровської районної Громадської організації ветеранів війни та праці.

Кожний виступ учасників супроводжувався словами вдячності і захоплення від комфортних умов, які панували в бібліотеці.

Далі бібліотекарям було запропоновано продовжити свою роботу на базі Новоекономічної селищної бібліотеки-філії, де гостинно зустріли гостей українською піснею народний хор «Калинонька» Новоекономічного Центру культури та дозвілля. Коломоєць Г.А.,завідувач Новоекономічної селищної бібліотеки-філії розповіла про те,що активне впровадження у роботу бібліотеки інноваційних технологій останніми роками активно підвищує її імідж. Завдяки використанню в бібліотечно-інформаційному обслуговуванні новітніх технологій, бібліотека залучає до себе нові категорії користувачів і, як і раніше, користуються великим авторитетом і попитом серед громади. Полигач А. О., викладач комп’ютерних курсів в рамках Університету третього віку розповів з якими програмами працюють відвідувачі літнього віку.

Після наполегливої праці учасникам семінару було запропоновано майстер-клас по виготовленню ляльки – мотанки,який провела  Касьянова Т.М.,викладач Покровської районної школи мистецтв.

Завершуючи насичений день семінару гості відвідали Храм Пресвятої Богородиці селища Новоекономічне, якому в цьому році виповниться 108 років.

Підсумовуючи роботу вже на базі Центральної бібліотеці учасники семінару висловлювали своє захоплення від інтер’єру бібліотек,що відвідали сьогодні та від того,що бібліотеки Покровського району мають так багато партнерів. Також, висловили своє бажання подальшого розвитку співдружності бібліотеки та громади, впровадження інноваційних форм роботи,що відповідають сучасним реаліям життя.

Семінари такого рівня спонукають працівників бібліотек до саморозвитку, сприяють закоханості у свою професію, відданості своїй справі та ведуть до вдосконалення послуг, що надаються сьогодні бібліотеки.

print