[bvi]
  • Українська
  • English

Призначення та виплату житлових субсидій та пільг з 1 грудня 2022 року будуть здійснювати органи Пенсійного фонду України

04.10.2022 в 12:31

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Управління соціального захисту населення Покровської райдержад-міністрації інформує населення Покровського р-ну, що Кабінетом Міністрів України було принято постанову від 16.09.2022 № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» якою передбачено передання функцій щодо призначення, нарахуван-ня і виплати жтлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу органам Пенсійного фонду України.
Починаючи з 1 грудня 2022 року призначення субсидій та пільг, прийом громадян з цих питань та з питань внесення інформації до ЄДАРП здійсню-
ється органами Пенсійного фонду України . Також органи Пенсійного фонду України будуть вносити інформацію до ЄДАРП і до Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій.
При цьому залишиься можливість звернення горомадян з питань надання пільг та житлових субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної ради відповідної територіальної громади та посадо-вих осіб центру надання адміністративних послуг, а також через Портал Дія.
Крім того з’явиться можливість з питань надання пільг та житлових субсидій через веб-портал електронних послуг, Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України.
Постановою № 1041 встановлено, що з січня 2023 року пільги будуть надаватися виключно у грошовій готівковій формі, однак накопичені залишки коштів пільг, які надавалися у грошовій безготівковій формі, будуть виплачені АТ «Ощадбанк» їх одержувачам у встановленому порядку липня-грудня 2023 року.

print