[bvi]
  • Українська
  • English

ПРОФЕСІОГРАФІЧНІ ПРИГОДИ МАЙБУТНІХ ЗАЛІЗНИЧНИКІВ

11.12.2019 в 10:41

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

 

Екскурсії на підприємства – що може бути більш захоплюючим для школярів, які щодня намагаються зрозуміти, як влаштований цей великий світ. Саме професіографічні екскурсії дають можливість учням безпосередньо ознайомитись із професіями в реальних умовах, поспілкуватися з професіоналами, отримати повну інформацію про ту чи іншу спеціальність.

10 грудня, в рамках реалізації положень Меморандуму про співпрацю між АТ «Укрзалізниця» та Державним центром зайнятості, фахівці з профорієнтації Покровського міського центру зайнятості Донецької області організували професіографічну екскурсію до залізничного вокзалу  станції Покровськ для учнів 8-9 класів ЗОШ І-ІІІ ступенів №15 Покровської міської ради.

Гостинно зустріла школярів начальник вокзалу – Сердюк Ірина Володимирівна. В конференц-залі вокзалу вона розповіла дітям про історію заснування, становлення та реконструкції вокзалу, про перспективи розвитку вузлової станції у майбутньому. Змістовно доповнили розповідь начальника вокзалу інженери з охорони праці Куліш Ольга та Коваленко Оксана. Вони звернули увагу школярів  на недопущення порушень правил безпеки на залізниці, поблизу залізничних колій, платформ, закликали усіх присутніх обачно поводитись на залізничних станціях та не піддавати ризику своє життя та життя оточуючих.

Екскурсія продовжилась знайомством з професіями, які користуються попитом на залізничному транспорті. Старшокласники збагатили свої знання про такі професії, як: касир квитковий, диспетчер руху залізничного транспорту, черговий по залізничному вокзалу, оператор довідкового бюро. Завітали учні і до приміщення товарної контори, де проходить документальне оформлення усіх вантажних перевезень. Школярі відвідали головний центр електричної підстанції – центр керування та маневрування рухом потягів. Велике враження на них справила чітка і спільна робота операторів пульту керування та диспетчерів, від праці котрих залежить результат  роботи всієї вузлової станції. Спілкуючись із працівниками залізниці, діти прийшли до висновку: щоб стати професіоналом, зайняти достойне місце в суспільстві, бути успішним і самодостатнім – потрібно багато та сумлінно вчитися, використовувати поради наставників, набиратися відповідних знань про професії, думати, порівнювати, вибирати!

Фахівці відділу профорієнтації центру зайнятості ознайомили учнів з інформацією щодо стану регіонального ринку праці та запросили до Покровського міського центру зайнятості Донецької області для проходження тестування на визначення сфери професійної діяльності.

Дякуємо керівництву залізничного вокзалу станції Покровськ за співпрацю, а учням ЗОШ І-ІІІ ступенів №15 за активну участь у заході.

 

print