[bvi]
  • Українська
  • English

Про збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 вересня 2020 року

02.09.2020 в 9:26

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Покровське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області звертає увагу роботодавців та фізичних осіб-підприємців на збільшення з 1 вересня 2020 року місячного розміру мінімальної зарплати з 4723 грн до 5000 грн, у погодинному вимірі – з 28,31 грн. до 29,20 грн.

Відповідно до зростання мінімальної зарплати, з 1 вересня розмір мінімального єдиного соціального внеску становитиме 1100 грн, замість 1039,06 грн, як було до цього. Таким чином, для зарахування працівникові повного місяця роботи до страхового стажу, необхідного для призначення соціальних та пенсійних виплат, з вересня нинішнього року роботодавець має здійснювати щомісячну сплату внесків у розмірі, не нижчому за зазначений вище.

Шановні страхувальники! Будьте відповідальними за своїх працівників, не позбавляйте їх законних прав на соціальний захист, гідну оплату праці та справедливе пенсійне забезпечення. Сплачуйте своєчасно та в повному обсязі страхові внески за своїх працівників та за себе особисто, щоб накопичити потрібну для призначення пенсії тривалість страхового стажу. Забезпечуйте дотримання мінімальних соціальних гарантій в оплаті праці та здійснення доплати до мінімального розміру єдиного внеску в межах законодавства.

Дбайте про людей, які у вас працюють, та про власне пенсійне забезпечення вже сьогодні!

print