[bvi]
  • Українська
  • English

Про ситуацію з газопостачанням

02.06.2022 в 13:30

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Згідно інформації Донецької облдержадміністрації, обласної військової адміністрації на сьогодні в Донецькій області склалася складна ситуація із забезпеченням газопостачання всіх споживачів. Подача природного газу до магістральних газопроводів, від яких здійснюється постачання природного газу оператору газорозподільних мереж та споживачам Донецької області, здійснювалась через вузол підключення, який знаходиться в Луганській області. На сьогодні означений вузол знаходиться на окупованій території та під контролем окупаційних військ. Невстановленими особами здійснено втручання в технологічний процес постачання природного газу, що призвело до припинення його подачі по магістральному газопроводу до Донецької області.

Резервний магістральний газопровід, по якому можна було забезпечити постачання природного газу споживачам Донецької області, пошкоджено в квітні цього року внаслідок активних бойових дій. Можливість здійснення ремонтно-відновлювальних робіт на пошкодженій ділянці резервного газопроводу на сьогодні відсутня. Разом з тим фахівці АТ «Донецькоблгаз» в будь-який час готові приступити до ремонтно-відновлювальних робіт та чекають відповідного дозволу від військових.
Враховуючі вищевикладене, спільно с місцевими структурами АТ «Донецькоблгаз» інформуємо, щодо дотримання правил техніки безпеки під час тимчасової відсутності газопостачання в населених пунктах.

Повідомлення для споживачів АТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ»
У зв’язку з пошкодженням магістрального газопроводу та відсутності альтернативних джерел транспортування природного газу до Донецької області, враховуючи різке погіршення ситуації з постачанням природного газу, АТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» вимушен, починаючі з 14.00 години 23 травня 2022 року, припинити розподіл природного газу своїм споживачам (крім мешканців Комарської ОТГ та Олександрівської ОТГ)*.
Споживачам природного газу необхідно:
• Перекрити газові крани на газових приладах (газоспоживаючому обладнанні) та на газопроводі до приладів.
• Перекрити запірний пристрій на газопроводі-вводі до приватного будинку (стосується лише приватного сектору), комунально-побутового об’єкту, промислового підприємства.

print