[bvi]
  • Українська
  • English

Про необхідність впровадження накопичувальної системи – учням Новотроїцької школи

05.03.2020 в 9:07

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

04 березня 2020 року головний спеціаліст відділу фінансово-економічного відділу Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Ганна Комко з метою забезпечення поінформованості і обізнаності молоді щодо прав у сфері пенсійного забезпечення, детінізації доходів провела зустріч з учнями Новотроїцької загальноосвітньої школи.

Під час уроку Ганна Комко донесла до учнів старших класів інформацію про сучасну 3-рівневу систему пенсійного забезпечення в Україні та переконала, що порушення норм законодавства про працю, в частині отримання неофіційної заробітної платні призводе до втрати соціальних гарантій.

«Якщо одержувати заробітну плату в конверті, то ні стаж, ні заробітна плата для обчислення пенсії враховані не будуть, і на гідну пенсію не варто сподіватись», – наголосила головний спеціаліст.

Зупинившись на особливостях реформування пенсійної системи, зокрема на перспективах розвитку та впровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, фахівець  Фонду пояснила, при яких умовах вона може функціонувати.

Наприкінці уроку Ганна Комко поінформувала учасників заходу про роботу Вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду, який дає можливість контролювати  сплату роботодавцем єдиного соціального внеску, учні дали відповіді на  запитання в формі квест-гри по закріпленню данної теми.

print