[bvi]
  • Українська
  • English

Представники Донеччини та Івано-Франківщини обговорили напрямки майбутньої співпраці

12.01.2022 в 10:23

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Представники Донецької та Івано-Франківської областей обговорили напрямки майбутньої співпраці, зокрема реалізацію проєкту «Схід-Захід: журналістський обмін», під час круглого столу сьогодні, 11 січня. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

Це вже далеко не перший спільний проєкт із івано-франківцями за останні кілька років. Він покликаний поглибити співпрацю між медійниками, чиновниками та громадськими активістами обох регіонів. Це своєю чергою сприятиме розвитку туризму, популяризації культурної спадщини, розкриттю окремо взятого і спільного потенціалу двох областей.

Під час круглого столу Павло Кириленко розповів, що Донеччина сьогодні – це край, який руйнує стереотипи.

«Колись на нас дивилися тільки як на індустріальний, навіть депресивний регіон. Тепер ми відкриваємо можливості розвитку культури і туризму, підтримуємо національну ідентичність, впроваджуємо інноваційні технології. Ми стали на довгий шлях перетворень і чудово знаємо про свої можливості. Настав час, щоб про них дізналися й інші. Ми прагнемо стати привабливими не тільки для інвесторів, а також і для туристів – як українських, так і іноземних. І саме програма журналістських обмінів допоможе нам поширити це знання, щоб про новітню Донеччину дізналися далеко за її межами», – зазначив Павло Кириленко.

Донеччині є, що показати медійникам. Це і оновлена соціальна інфраструктура: школи, дитсадки, лікарні, житло для переселенців, дороги. Це і природні пам’ятки: Крейдяні гори у Білокузьминівці, регіональний ландшафтний парк «Краматорський» (де незабаром почне свою роботу унікальний центр з лікування та розведення хижих птахів – єдиний в Україні), Азовське море, заповідник «Кам’яні могили» у прадавньому степу, наш український донецький Нью-Йорк. Буде змога поспілкуватися з людьми, які на лінії фронту під ворожими обстрілами відкривають пекарні, кав’ярні, молодіжні центри, влаштовують концерти – повертають життя в міста та села, опалені війною.

«Співпраця між донецькими та івано-франківськими журналістами означатиме і співпрацю між жителями наших областей, а це саме те, чого нам так бракувало у попередні роки. Російська пропаганда зуміла нав’язати так багато міфів тільки через те, що між сходом і заходом не було налагоджено постійної комунікації. Вірю, що цей проєкт виправить цю помилку, і це матиме далекосяжні позитивні наслідки не тільки для наших двох областей, але й для України в цілому.Постійна і всеохопна взаємодія між регіонами – це запорука того, що Україна розвиватиметься як сильна, соборна європейська держава. Для цього і працюємо», – зазначив очільник області.

print