[bvi]
  • Українська
  • English

Покровсько-Добропільське управління ГУ ДФС у Донецькій області: про актуальне питання погашення заборгованості  по ЄСВ за «круглим столом»

22.03.2019 в 9:12

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Керівництво Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області постійно звертає увагу роботодавців та самозайнятих осіб на необхідність своєчасно та в повному обсязі сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, адже від цього напряму залежить не тільки страховий стаж працівників та підприємців, а й своєчасність виплати пенсій існуючим пенсіонерам.

Нагадаємо, що до території обслуговування Покровсько-Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області відносяться також міста Добропілля, Покровськ, Мирноград, Селидове, Авдіївка, Добропільський, Олександрівський  та Ясинувтський райони.  Взаємодія з місцевими органами державної виконавчої служби та ПФУ – одне з основних пріоритетів роботи підрозділів управління.

Актуальним питанням залишається погашення заборгованості по ЄСВ.

За ініціативою Добропільського сектору погашення боргу 20.03.2019 проведено  засідання у форматі «круглого столу» під головуванням заступника начальника управління – начальника Добропільського відділу податків і зборів з юридичних осіб Наталі Зими, на якому розглянуто  результати проведених заходів щодо  примусового стягнення заборгованості з ЄСВ за минулий рік та обговорювались проблемні питання та спільні заходи в цьому напрямку роботи . У засіданні прийняли участь: завідувач Добропільського сектору погашення боргу Маже І.Я., заступник начальника Добропільського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Шаповалова М.Д. та в.о. начальника Олександрівського РВ ДВС Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Павленко Л.В.

«З метою своєчасного надходження єдиного внеску від страхувальників, активно проводяться відповідні заходи,  зустрічі з роботодавцями, роз’яснювальна та аналітична роботу. Ми також відкриті до взаємодії та співпраці з органами ПФУ, державної виконавчої служби та іншими зацікавленими структурами у напрямку забезпечення ресурсу для виплати пенсій», – зазначила Наталя Зима.

Ірина Маже повідомила, що окрема увага приділяється погашенню заборгованості зі сплати єдиного внеску, боржникам щомісячно надсилаються вимоги про сплату боргу. Після проходження процедури узгодження, у разі непогашення боргу у добровільному порядку вимоги  надсилаються для примусового виконання до органів державної виконавчої служби. За результатами зазначеної роботи, у 2018 році в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску надійшло 6924,6 тис. грн., у т.ч. за виконавчими провадженнями – 65,5 тис. грн., з яких стягнуто Олександрівським ДВС – 57,2 тис. гривень.

Поряд з погашенням поточних заборгованостей, приділялася окрема увага заборгованості, яка сформувалася станом на 01 жовтня 2013 року, тобто за період виконання функцій по адмініструванню єдиного внеску органами ПФУ.

«Ми сподіваємось на відповідальність та розуміння роботодавців, фізичних-осіб підприємців, членів фермерських господарств у частині своєчасності сплати своїх зобов’язань з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Від їх сумлінності залежить не тільки майбутнє та добробут працівників, а й пенсійне, соціальне забезпечення найменш захищених верств населення – пенсіонерів, інвалідів, багатодітних родин, тощо», – наприкінці зустрічі підкреслила Наталя Зима.

print