[bvi]
  • Українська
  • English

Переваги отримання пенсій через банківські установи

19.01.2021 в 11:12

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Виплата пенсій через банківські установи має ряд переваг як для пенсіонерів, так і для пенсійної системи в цілому, а саме: зарахування коштів на пенсійні рахунки відбувається не пізніше наступного банківського дня після проведення фінансування, а шлях коштів від Пенсійного фонду України до листоноші триває три робочі дні, а якщо кошти профінансовано в п’ятницю, пенсіонер їх отримає у вівторок. Тобто, виплата пенсій через банки значно скорочує термін обігу коштів на виплату пенсій і грошової допомоги, спрощує облік і контроль їх руху та зменшує витрати Фонду.

Обслуговування в банках з виплати пенсій має ряд переваг для пенсіонерів, а саме: відсутність черг; можливість отримання пенсії в будь-який зручний для громадян час; зняття з поточного пенсійного рахунку як усієї зарахованої суми, так і її частини; можливість розраховуватися пластиковою карткою за товари та послуги (наприклад, оплату комунальних послуг). У разі переїзду, від’їзду на лікування або відпочинок тепер не виникає необхідності брати з собою значну суму коштів готівкою. Картковий рахунок дає можливість отримати гроші через мережу банкоматів, або в будь-якому відділенні уповноваженого банку по всій території України.

В отримувачів пенсій через банк є ще одна незаперечна перевага. Якщо пенсіонер з якоїсь причини не зміг отримати пенсію через поштове відділення, кошти після 25 числа повертаються до Пенсійного фонду і одержати їх можна буде лише у наступному місяці.

Кошти, які перераховуються на рахунок у банку, залишаються доступними у будь-який момент після надходження на рахунок (карту).

Для одержання пенсійної виплати через банківську установу, необхідно відкрити рахунок в банку і написати відповідну заяву, яку можна залишити у відділенні банку, працівники фінансової установи передадуть її до управління. Відкриття і обслуговування пенсійних рахунків – безкоштовне. В будь-який час пенсіонер має право відмовитись від послуг одного банку і скористатись послугами іншого.

Довідково: пенсії через відділення банку отримують  35,2 тис. осіб, що становить 78,39 % від загальної кількості отримувачів пенсійних виплат по Покровську та району; 21,3 тис. осіб по Мирнограду, що становить 82 % від загальної кількості.

print