[bvi]
  • Українська
  • English

Перерахунок пенсій з 01.04.2020 року пенсіонерам, які працюють

28.04.2020 в 10:56

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» внесено зміни в порядок перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам. Адже до його прийняття працюючі пенсіонери кожні два роки могли звертатися до Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України із заявою про перерахунок.

Відтепер Законом передбачено, що органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення особи здійснюють перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули на нього право. При цьому обираються найбільш вигідні умови перерахунку: лише з урахуванням страхового стажу чи з урахуванням страхового стажу і заробітку.

Обчислення страхового стажу, який дає право на перерахунок пенсії, здійснюється не раніше дня, що настає за днем, по який обчислено страховий стаж під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Отже,відповідно до закону таке право мають ті, хто отримують пенсію два роки і більше і при цьому продовжують працювати офіційно, тобто зі сплатою внесків до Пенсійного фонду, навіть якщо людина працювала не постійно, а з перервами. Ті, хто отримують пенсію менше двох років і продовжують працювати, також мають право на перерахунок, проте в такому разі він буде здійснюватися автоматично не раніше ніж через 2 роки з дня виходу на пенсію.

Також необхідно знати, що як і раніше, такий перерахунок не здійснюється пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років і не досягли загально прийнятого пенсійного віку. Після досягнення відповідного пенсійного віку перерахунок здійснюється за загальними правилами незалежно від виду призначення пенсії.

У зв’язку з цим Покровське об’єднане управління Пенсійного фонду України провело перерахунок пенсії з 1 квітня 2020 року  в Покровську та районі 2954 тис. пенсіонерів, із них 2454 тис.. –  по стажу та 500 – по стажу і заробітній платі, в м. Мирнограді 2393 тис. пенсіонерів, із низ 2330 – по стажу та 63 – по стажу і заробітній платі, після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

 

 

 

 

 

print