[bvi]
  • Українська
  • English

Патронатна сім’я: поняття та порядок створення

18.05.2023 в 10:00

17 травня в Покровському міському центрі зайнятості Донецької області відбулась онлайн зустріч для безробітних громадян із залученням фахівця служби у справах дітей Покровської міської ради Олени Козлової. Темою заходу стало патронатне виховання, як альтернатива працевлаштуванню.
Метою цього заходу стало знайомство з унікальною для України професією –
патронатні вихователі. Послуга патронату над дитиною передбачає тимчасовий догляд та виховання дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин, які спричинили факт вилучення дитини.
Учасники зустрічі були поінформовані про критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, умови створення та функціонування патронатних сімей та порядок їх фінансування. Олена Козлова детально розповіла про особливості патронату під час воєнного стану. «Першочергове завдання патронатного вихователя — створити безпечні умови для дитини, зберегти її життя та здоров’я під час перебування під патронатом.
Також патронатна сім’я має надавати соціально-педагогічну підтримку, дбати про реабілітацію: медичну, психологічну та соціальну»,- зазначила фахівчиня.
Під час заходу фахівець центру зайнятості зробила наголос на тому, що патронатний вихователь — це офіційне працевлаштування з отриманням грошового забезпечення та соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї.

print