[bvi]
  • Українська
  • English

ОБЛАСНИЙ ЗЛІТ УЧНІВСЬКИХ ВИРОБНИЧИХ БРИГАД, ТРУДОВИХ АГРАРНИХ ОБ’ЄДНАНЬ ТА УЧНІВСЬКИХ ЛІСНИЦТВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ І ПОЗАШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

15.05.2019 в 13:44

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

З 10 по 12 травня 2019 року Донецьким обласним еколого-натуралістичним центром в м. Святогірськ було проведено обласний зліт учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань та учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів освіти з метою підвищення рівня трудового виховання учнівської молоді та ефективності навчальної і науково-дослідної роботи на шкільних навчально-дослідних земельних ділянках, активізації участі молоді у природоохоронній та дослідно-експериментальній роботі в галузі лісового господарства, збереженні біологічного різноманіття лісових екосистем. Захід було приурочено  до Дня Європи, Міжнародного дня біорізноманіття,  Всеукраїнського дня екологічної освіти та Дня Матері.

На заході були присутні 17 команд юних лісівників та аграріїв з  Волноваського, Мар’їнського, Великоновосілківського, Слов’янського, Добропільського, Покровського районів та міст Краматорськ, Костянтинівка, Часів Яр. Покровський район на заході представляв  гурт «Шалені бджілки».

До складу гурту «Шалені бджілки» входили вихованці гуртків   КПНЗ «РайСЮН» та вихованці гуртка «Юні бджолярі» Донецького обласного еколого-натуралістичного центру, який працює на базі Миколаївської школи ( керівник Ставрієцька О.В.)

Усі учасники мали змогу представити свої виставки-презентації «Щедрість рідної землі», науково-дослідні роботи – на секції аграріїв свою роботу презентувала Маркєєва Віолетта, а також  творчі звіти. Брали участь у еко-квесті «Вартові довкілля», дискотеці, відбулося засідання регіонального осередку Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент», мали змогу відвідати Святогірську Лавру, подивилися фільм «Донеччина заповідна- насіння життя!». А гарний настрій   учасникам та гостям  заходу  на сцені створювала  команда «Лідер» школи № 16 міста Краматорськ. Найдовгоочікуванішою подією для учасників зльоту стала мить нагородження. До цього долучилися почесні члени журі, вельмошановні гості заходу, серед яких  були представники Департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій; Департаменту екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації; Регіонального ландшафтного парку «Краматорський»;  Національного природного пару «Святі гори»; Регіонального ландшафтного парку «Клебан-Бик»; Донецького обласного управляння лісового та мисливського господарства;  військові  27 реактивної артилеристської бригади.

Наш гурт «Шалені бджілки»  у складі Ставрієцького Максима, Мельника Олега, Дерман Олени, Маркєєвої Віолетти та сестер  Анастасії та Віолетти Алексєєвих за підсумками журі отримала почесне друге місце.

Усі учасники зльоту отримали цінні подарунки, грамоти ДОЕНЦ, грамоти Донецького обласного управляння лісового та мисливського господарства. Усі три дні були насичені різноплановими заходами,  діти та дорослі отримали безмежне задоволення та з масою емоцій та подарунків роз’їхалися по своїх домівках.

Рикунова Н.С.,

директор КПНЗ «РайСЮН»

print