[bvi]
  • Українська
  • English

Обласне святкування Масляної

13.03.2019 в 13:26

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

 

Масляна  протягом багатьох століть зберігала  характер народного гуляння. Свято зустрічали величальними піснями та гучними розвагами. Ось і цього року в Лимані проходило обласне святкування Масляної за всіма звичаями та традиціями. На свято «Масницю проводжаємо, Весну зустрічаємо!» з`їхалися народні колективи з усієї  Донецької області. Покровський район представляли народні колективи  «Сергіяночка» – Сергіївського центру  культури та  дозвілля та Гродівський  будинок  народних  традицій.

Усім,  хто  був  присутній  на  святі, було весело, тому що на  сцену  по  черзі  виходили  колективи,  які  дарували веселі,  жартівливі українські  пісні. Тож  гуляння  вийшло на  славу.

Приємно було спостерігати за тим, як разом  святкують і дорослі і малі,  таким  чином  і  передаються традиції свого  народу,  що  відроджується  у  нових  поколіннях.

А ще багаті  були  столи  на  святі. Господині змагалися  у  майстерності. Тож пухкенькі пиріжки, круглобокі  вареники  та  масні млинці  так  і  вабили  до себе.

Щойно закінчилася  концертна та ігрова програма виконаний  був  обряд  спалення  опудала Масляної, а  в  небі   розквітнув  жовто-блакитний  фейєрверк.

Наші  колективи  дуже  вдячні  організаторам  цього  свята та   ПАТ «АПК- Інвест» за наданий транспорт.

 

print