[bvi]
  • Українська
  • English

Обласна онлайн нарада

29.12.2022 в 20:06

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Голова Покровської РДА, начальник районної військової адміністрації Володимир ЗАМОТАЄВ разом з першим заступником Володимиром КОЛОСОВИМ та в.о начальника відділу цивільного захисту Владиславою ОСАДЧОЮ взяли участь в обласній онлайн нараді. Протягом новорічних свят комендантська година у Донецькій області не зміниться.

Під час різдвяних та новорічних свят на Донеччині не буде змінюватись комендатська година. Про це говорили на нараді з представниками правоохоронних органів та структурних підрозділів облдержадміністрації, яка пройшла під головуванням заступника голови Донецької ОДА Вадима ФІЛАШКІНА.

“Наголошую, що змін часових показників комендантської години під час проведення новорічних та різдвяних свят не передбачається. Комендантська година діє з 21.00 до 5.00. З метою забезпечення публічної безпеки і порядку, оперативного реагування на правопорушення під час проведення запланованих святкових заходів, прошу своєчасно повідомляти про всі заходи правоохоронні органи. Крім того, військовим адміністраціям населених пунктів міським (сільським, селищним), територіальним громадам за моїм підписом надіслано листа про вжиття додаткових заходів забезпечення громадської безпеки i порядку, спрямованих на недопущення використання громадянами, особливо в період новорічних та різдвяних свят, піротехнічних засобів в громадських місцях”, – наголосив Вадим Філашкін.

Представники Головного управління Національної поліції в Донецькій області, Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, ГУ ДСНС України в Донецькій області, а також Донецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки розповіли про заходи, які будуть вжиті у області задля підтримання громадського порядку та про те, що у області буде збільшено кількість патрулів.

Заступник керівника ГУ ДСНС України в Донецькій області В’ячеслав Бойцов повідомив, що на території Донецької області на період дії воєнного стану заборонено використання піротехнічних виробів, до яких відносяться хлопавки, феєрверки, салюти тощо.

“Використання піротехніки під час воєнного стану шкодить психологічному та моральному стану населення. Тому просимо дуже відповідально поставитися до цього питання”, – підкреслив він.

Участь у нараді в онлайновому форматі також взяла заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна. Вона повідомила, що облдержадміністрацією та територіальними громадами проводиться роз’яснювальна робота з представниками релігійних громад щодо необхідності дотримання обмежень, встановлених тимчасово на період дії воєнного стану в Україні, а саме щодо дотримання правил комендантської години, уникнення скупчень людей.

“Крім того, пропонуємо максимально залучити вірян до участі у новорічних та різдвяних богослужіннях дистанційно – завдяки перегляду трансляції на телебаченні та в інтернет-мережі. Такий досвід ми вже успішно використовували під час спалаху епідемії коронавірусу”, – зазначила Юлія Костюніна.

Підводячи підсумки наради, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін зазначив, що, не дивлячись на складні випробування які спіткали нас у цьому році, Донеччина тримає стрій.

“Усі керівники громад стали на підтримку та допомогу нашим захисникам , за що я всім вам дуже вдячний. Ворог не просунувся на Донеччині – це заслуга наших воїнів та всіх, хто працює на перемогу та допомагає ЗСУ”, – наголосив він.

print