[bvi]
  • Українська
  • English

Міжрегіональний екологічний форум

03.12.2021 в 16:25

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

01 та 02 грудня 2021 року фахівці Покровської райдержадміністрації: Інна КОВАЛЕНКО – начальник відділу з питань екології райдержадміністрації та Олександр ТАРАСЬЄВ – головний спеціаліст відділу з питань екології райдержадміністрації прийняли участь у Міжрегіональному екологічному форумі «Поводження з відходами. Виклики та рішення», який проходив Конгрес – Холі Донецької торгово – промислової палати міста Краматорськ.
Метою форума був розгляд кращих практик у сфері поводження з відходами у громадах Донецької та Луганської областей; обмін досвідом з імплантації сучасних підходів до подолання критичної ситуації у сфері переробки відходів; сприяння реалізації екологічних та енергоефективних рішень на місцевому рівні; сприяння налагодження діалогу та співпраці обласних органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки та бізнесу; підвищення рівня обізнаності представників громад та органів місцевого самоврядування.
Відкрив форум та привітав учасників – голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово – цивільної адміністрації – Павло КИРИЛЕНКО.-
Вітальне слово було надано Ілгварсу КЛЯВІ – надзвичайному та уповноваженому послу Латвійської Республіки в Україні.
Пленарне засідання розпочав директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій НАТРУС, якій розповів про концепцію управління твердими побутовими відходами в Донецької області.
На форумі працювали три паралельні секції: 1.«Семінар:Організація системи роздільного збирання побутових відходів», 2.«Промислові та небезпечні відходи: технології переробки, загрози та виклики», 3.«Органічні відходи: енергетичний потенціал та енергетична безпека України».
Також була представлена презентація проекту будівництво сміттеперевантажувальної станції та здійснено екскурсійну поїздку до м. Бахмут на зазначений об’єкт

print