[bvi]
  • Українська
  • English

Медичними працівниками Покровського району прийнято участь у науково-практичній конференції

06.09.2019 в 16:38

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

5 вересня 2019 року у місті Покровську відбулася науково-практична конференція на тему «Сучасні питання надання ургентної допомоги хворим на алергічні захворювання» за участю провідних лікарів-алергологів Дніпровської міської ради, у якій прийняли участь лікарі загальної практики сімейної медицини комунального некомерційного підприємства «Покровський районний центр первинної медико-санітарної допомоги».
У ході конференції заслуженим лікарем України, професором, доктором медичних наук, завідувачем регіонального алергологічного центру Дитятковською Євгенією Михайлівною було акцентовано увагу на те, що за останні десятиріччя питання алергології виросли в глобальну медико-соціальну проблему , докладно представлено механізм дії та використання специфічної імунотерапії, імунотропних препаратів і глюкокортикоїдів та надані рекомендації щодо їх застосування. Також доповідач зупинилася на тому, як правильно лікувати такі захворювання як алергічний риніт, поліноз, які харчові продукти протипоказані при окремих захворюваннях.
Гашинова Катерина Юріївна – завідувач кафедри професійних хвороб та клінічної імунології, професор, доктор медичних наук відмітила, що алергічні захворювання вражають від 30 до 40 відсотків населення, а перебіг алергічних захворювань за останні роки став більш важким. Це призводить до збільшення інвалідізації населення, зниження якості життя, тому проблема алергічних захворювань зараз є актуальною не тільки для лікарів-алергологів, а й для лікарів всіх спеціальностей.
У ході виступу Катериною Юріївною було детально викладено питання лікування бронхіальної астми, щодо переваг застосування місцевої терапії, використання небулайзерів, їх ефективності та різновидах .
Виступи ораторів супроводжувалися слайдами, були змістовними та корисними.
По завершенні конференції було обговорено питання подальшої співпраці в напрямку лікування алергічних захворювань.

print