[bvi]
  • Українська
  • English

Маршрут вибору майбутньої професії

06.02.2020 в 12:28

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

З початку лютого відділом профорієнтації Покровського міського центру зайнятості Донецької області проведено тиждень методичних семінарів з питань організації профорієнтаційної роботи для педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл міста Покровська. Зустрічі проходили під єдиним гаслом «Маршрут вибору майбутньої професії».
У методичному тижні взяли участь директори, вчителі та шкільні психологи НВК №1, Багатопрофільної гімназії, ЗОШ I-III ступенів №12, ЗОШ I-III ступенів №3 Покровської міської ради Донецької області.
Під час семінарів обговорювалась роль професійної орієнтації у вихованні учнівської молоді та взаємодія загальноосвітніх навчальних закладів міста і центру зайнятості щодо розширення світогляду старшокласників, поглиблення знань про світ професій, формування в учнівської молоді стійкої мотивації до професійного самовизначення. Багато уваги було приділено підведенню підсумків спільної роботи у 2019 році та обговоренню майбутніх перспективних шляхів співпраці з питань профорієнтації. Фахівці Покровського міського центру зайнятості Донецької області змістовно розповіли педагогам про сучасний комплекс профорієнтаційних послуг, що надає служба зайнятості, ознайомили їх зі станом регіонального ринку праці та сервісом з онлайн-тестування «Моя професія». За допомогою інформативної презентації, були надані методичні рекомендації з прикладами проведення профорієнтаційних заходів із залученням роботодавців міста Покровська. Такі методично – профінформаційні заходи допомагають налагодити взаємодію між центром зайнятості та закладами освіти та задати потрібний настрій у подальшій роботі.
Дякуємо педагогічним колективам шкіл міста Покровська за підтримку у профорієнтаційних ініціативах Покровського міського центру зайнятості Донецької області.

print