[bvi]
  • Українська
  • English

Майже 487 мільйонів гривень екологічного податку надійшло на захист довкілля Донеччини

11.06.2021 в 11:37

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Донеччина є одним з найпотужніших індустріальних регіонів України. Але індустріальний розвиток Донецької області має не тільки позитивні сторони. На території області розташована значна кількість великих підприємств гірничовидобувної, металургійної, хімічної, машинобудівної та агропромислової галузей. Майже вся територія Донецької області залучена до господарського обороту, що призводить до значного навантаження на природні ресурси та до серйозних екологічних проблем. Тому контроль за справлянням екологічного податку, як одного з фінансових компенсаторів шкоди, що завдається природі, є і залишатиметься одним з актуальних завдань органів податкової служби області.

За період січень – травень 2021 року від підприємств Донеччини надійшло 486,9 млн грн екологічного податку. Відповідно до розподілу коштів від сплати податку місцеві бюджети області отримали на відновлення довкілля 211,3 млн грн,  державний бюджет – 275,6 млн гривень.

Сплачуючи екологічний податок, підприємства частково відшкодовують негативні наслідки своєї господарської діяльності та сприяють відновленню природних ресурсів.

 

 

Підписатися на Facebook

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot

 

print