[bvi]
  • Українська
  • English

КОНКУРС! Розпочався відбір громад для участі у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні»

15.06.2021 в 13:30

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Фонд міжнародної солідарності у рамках Програми «U-LEAD з Європою» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща оголошує конкурс для відбору громад-учасниць в рамках трирічного проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні».

Метою проєкту є всебічна підтримка системи цивільного захисту населення в громадах України, зокрема шляхом формування добровільних пожежних команд, допомоги громадам у розробці програми покращення місцевої безпеки та навчальних візитів представників громад, головних управлінь ДСНС України у відповідних областях громад-учасниць проєкту для вивчення польського досвіду у вказаній сфері.

Очікується, що в рамках конкурсу будуть відібрані 20 територіальних громад, які отримають як навчально-методичну допомогу з вдосконалення системи цивільного захисту на місцевому рівні, так і допомогу із забезпечення добровільних пожежних команд спеціалізованим спорядженням.

Власний внесок громад: громади-учасниці проєкту мають забезпечити набір волонтерів для добровільної пожежної команди у складі 12 осіб та готовність виділити приміщення (ангар) для зберігання пожежної машини (наявність приміщення – це перевага). Перевагою буде також вміння і можливість сформувати регіональний кластер громад, тому заохочуйте до участі також ваших сусідів – це збільшить ваші шанси!

Географія проєкту: всі області України, за винятком тимчасово окупованих територій.

Подавати заявки можуть: органи місцевого самоврядування – міські (окрім міст обласного значення), селищні та сільські ради.

Конкурсний відбір буде проведено в два етапи:

1 етап (до 15 липня 2021 р. включно) – проміжний відбір громад на основі поданих заявок (очікується, що не менше 30 громад буде відібрано на першому етапі).

2 етап (20 липня – 20 серпня 2021 р.) – візити до громад проміжного відбору за участі експертів з цивільного захисту для огляду умов та готовності до участі в проєкті.

Результати остаточного відбору громад будуть оголошені після 1 вересня 2021 року.

Для участі в конкурсі потенційні заявники мають заповнити електронну форму за лінком: https://forms.gle/8LpL7UF5mxsuU8WPA до 15 липня 2021 року включно.

УВАГА! Для громад, які бажають взяти участь у цьому конкурсі, 18 червня 2021 року (п’ятниця) об 11.00 год. буде проведена інформаційно-роз’яснювальна сесія в онлайн-форматі. Для реєстрації на інформаційно-роз’яснювальній сесії, будь ласка, заповніть коротку форму https://forms.gle/qnaWSFTLKYS2RXgg7

У випадку виникнення питань, будь ласка, звертайтесь до відповідальної особи Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні Лілії Атнажевої, тел. (067) 38 14 662, ел.пошта: lilia.atnazheva@solidarityfund.pl

print